Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сладкото прави човека глупав

Струва ли си заради едно кратко удоволствие да загубим способността да мислиm?

сладко Ако сме любители на конспирациите веднага можем да си зададем въпроса случайно ли е това, че с всяка година десертите, които се продават в магазините, стават все повече и по-разнообразни? Други биха оправдали похапването на шоколадови вафли с липсата на пари, на време, на възможности и на знания. И в двата случая хората знаят, че сладкото е вредно, но въпреки това не отказват да купят шоколад на децата или близалка… Захарта убива, но това съвсем не означава, че е вредно да хапнем веднъж в седмицата парче домашно изпечен кекс.

Наскоро учените откриха още една интересна подробност за сладките храни.

Бонбоните, вафлите и другите лакомства имат неблагоприятно влияние върху мисленето. Те правят човека глупав. Това е заключението, направено от изследователи в Университета на Калифорния в Лос Анджелис. Те установяват, че под влиянието на компоненти, съдържащи захар, се унищожават молекули, които гарантират качеството на мисловните процеси.

Изследователите стигнали до заключението, че голяма част от потреблението на захароза и фруктоза уврежда способността за запомняне и логическото мислене. Тези негативни процеси се дължат на факта, че съставките на сладките десерти разрушава мастната аминокиселина омега-3. Тази аминокиселина характеризира процесите човешката мисъл, тъй като тя е отговорна за връзката на невроните в мозъка.

Това е потвърдено и при експерименти с плъхове. Някои от животните са били държани за известно време на диета с нормална вода, а други – на диета с вода, която има високо съдържание на захар. Установено е, че животните, по различни начини се справят с тестовете за интелигентност. Например, мишките, които пиели захарна вода по-трудно се справяли с препятствията в лабиринта.

Учените са убедени, че захарта влияе отрицателно върху умствените способности на индивида.

„Ако ядете много шоколади и други подобни продукти, вашето мислене, паметта и вниманието, ще станат гарантирано по-ниски от тези на колегите ви, които нямат страст към бонбоните и шоколадите“, казват авторите на този проект.

Според представители на Университета в Калифорния, за подобряване на когнитивните функции е необходимо, на първо място, да се ядат храни, богати на омега-3 мазнини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *