Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Клизмата като терапия – ЗА и ПРОТИВ

ЗА

„Измиването“ на дебелото черво прочиства от токсините

Всеки ден токсичните вещества в храните, замърсяването на въздуха, заседналият начин на живот и стресът благоприятстват замърсяването на дебелото черво. Това може да доведе до многобройни симптоми – подуване на корема, запек, функционална колопатия, стомашно разстройство, умора… Хидротерапията на дебелото черво позволяват прочистването от натрупаните токсини и паразити. В същото време чрез нея се отстранява част от чревната флора, най-вече на патогенната флора. След това тялото възстановява нормалното си функциониране. Разбира се, това не е магически метод, но резултатите от него са реални. Хората, които се подлагат на хидротерапия на дебелото черво, се чувстват добре, отслабват, по-лесно се отказват от алкохол, цигари, мазни храни, изчезва екземата и т.н.

Водата никога не може да навреди. Освен това хидротерапията позволява да се диагностицират проблеми като наличието на гъбички, например.

klizmaПРОТИВ

Съществуват рискове от перфорация и инфекции

Хидротерапията на дебелото черво е на мода, но ползите от нея не са научно доказани. Използването й се базира на старото вярване, че тялото само се „трови“ и трябва да бъде измито отвътре. Всъщност, няма никакви токсини за премахване. Опасно е това, че някои хора изоставят лечението си в полза на този съмнителен метод и това крие рискове от задълбочаване на различни заболявания. Съществуват и опасност от перфорация на дебелото черво и поява на инфекция. Много често процедурата се извършва от недостатъчно квалифицирани хора. Хидротерапията на дебелото черво може да бъде предписана на пациенти след операция на храносмилателните органи, на възрастни хора, които приемат много лекарства или имат хроничен запек. В тези случаи обаче става дума за редовни процедури с цел възстановяване на проходимостта на дебелото черво, което няма нищо общо с рекламираното прочиставне от токсини с превантивна цел.

Водата ви дава здраве!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *