Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДИПРОСАЛИК / DIPROSALIC

Съдържа бетаметазон, салицилова киселина, течен парафин, бял вазелин.

Предназначение

дипросалик
Дипросалик помага при сухи екземи

ДИПРОСАЛИК е лекарствен препарат, използван при кожни заболявания – сухи дерматози с интензивно лющене на кожата, псориазис, екземи, хроничен атопичен дерматит, ихтиозни състояния, себореен дерматит в окосмени зони. Прилагането на продукта – разтвор или маз, облекчава симптоматиката, съдейства за освобождаване на мъртвите клетки и подпомага регенерацията. ДИПРОСАЛИК е успешен вариант в случаите на кожни заболявания, които се повлияват от кортикостероиди.

Как се приема

ДИПРОСАЛИК е продукт за локално външно приложение. Унгвентът се полага два пъти дневно – сутрин и вечер, без да се прави превръзка. Използва се минималното количество, достатъчно за обработване на проблемната зона. Продължителността на терапията се определя от дерматолог в зависимост от характера на заболяването. Ако се налага да бъде третиран обширен участък за по-дълго време, е необходима специална инструкция от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ДИПРОСАЛИК може да причини някои странични ефекти, за които е препоръчително да се следи.
Възможно е третираната кожна зона да реагира на терапията със сърбеж, допълнително изсушаване и лющене, зачервяване, парене и болка. При по-продължителна употреба може да се наблюдава допълнително окосмяване, изтъняване на кожата, промяна на цвета й, склонност към кървене и лесно нараняване. За подобни промени следва своевременно да бъде информиран лекуващият.

При деца, лекувани продължително с този медикамент, може да се получи забавяне на растежа, намалено нарастване на тегло, подуване на фонтанелата, главоболие и други.

Както при всеки кортикостероиден препарат, лечението на деца и подрастващи трябва да бъде специално наблюдавано заради риска от въздействие върху хипоталамуса, хипофизата и надбъбречната жлеза с негативни последици за развитието.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДИПРОСАЛИК не бива да се използва при алергия към някой от компонентите.

Този продукт не е подходящ за заболявания на кожата като розацея, периорален дерматит, при пациенти с бактериална, вирусна или гъбична кожна инфекция.

Не се прилага при деца под 12-годишна възраст.

Не е подходящ за лечение на кожа с наранявания – травмирана, с порязвания, с охлузване или изгаряния.

Бременни или кърмачки могат да използват продукта само по изрично лекарско указание.

Персонално се преценява прилагането на продукта при диабетици или при актуална инфекция.

Възможни взаимодействия с други медикаменти

Пациентът следва да информира лекуващия за всеки медикамент, който е приемал преди лечението с ДИПРОСАЛИК или ще продължи да го приема паралелно с него. ДИПРОСАЛИК променя въздействието на кумариновите продукти, лекарствени средства като метотрексат, хепарин, пиразинамид и др.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *