Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкови лекарства за облекчаване на болката

Не искате да се обърнете към лекарства за лечение на болката? Разберете как да получите облекчение с натурални средства от природата.

Фармацевтичните лекарства не са единственият път към облекчаване на болката. Билковите средства са все по-популярен начин за управление на болкат. Вече има безброй много изследвания на билкови лекарства, за които е установено, че осигуряват контрол на болката и намаляват възпалението. Ето някои често срещани билкови лекарства, използвани при естествено облекчаване на болката:

Вратига

Тази билка е била използвана в продължение на векове за лечение на главоболие, болки в корема и зъбобол. Днес тя се използва също така и за мигрена и ревматоиден артрит.

Куркума

Тази подправка е била използвана за облекчаване на болката при артрит и киселини в стомаха, както и за намаляване на възпалението. Дейността й се дължи на съдържащото се в нея вещество, наречено куркумин, който има противовъзпалителни свойства.Куркумата е съвсем безопасна да се използва, но високи дози или продължителна употреба може да предизвика стомашно разстройство. Също така, хората с болест на жлъчния мехур трябва да избягват да използват куркума.

Дяволски нокът

Има много научни доказателства, че тази Южноафриканска билка може да бъде ефективна в управлението на артрит и болки в кръста. Нежеланите реакции са много редки, ако се приемат в терапевтична доза в краткосрочен план, но това не се препоръчва за бременни жени и хора с камъни в жлъчката или стомашни или чревни язви.

Cayenne-Pepper-For-Joint-PainКапсаицин

Извлича се от люти чушки. Капсаицинът е естествено болкоуспокояващо, защото потиска субстанция P, невропептид, който се свързва с болката и възпалението. Колкото по-люти са чушките, толкова повече капсаицин съдържат, което означава, че имат по-големи болкоуспокояващи качества.

Джинджифил

Екстрактът от джинджифил може да помогне при ставни и мускулни болки, защото съдържа фитохимикали, които помагат за спиране на възпалението. Малко странични ефекти са свързани с джинджифил, когато се приема в малки дози.

Има и много други билкови лекарства за природно облекчаване на болката, като босвелия и върбова кора. Също така се използват и следните билки за лечение на болката: Женшен за фибромиалгия; кава кава за напрежение, главоболие и невропатична болка; жълт кантарион за ишиас, артрит и невропатична болка; корен от валериана за спазми и мускулни крампи.

Това са билките, които са най-полезни за кожата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *