Начало / Алтернативна медицина / Билките / Билкови лекарства за облекчаване на болката


Билкови лекарства за облекчаване на болката

Не искате да се обърнете към лекарства за лечение на болката? Разберете как да получите облекчение с натурални средства от природата.

Фармацевтичните лекарства не са единственият път към облекчаване на болката. Билковите средства са все по-популярен начин за управление на болкат. Вече има безброй много изследвания на билкови лекарства, за които е установено, че осигуряват контрол на болката и намаляват възпалението. Ето някои често срещани билкови лекарства, използвани при естествено облекчаване на болката:

Вратига

Тази билка е била използвана в продължение на векове за лечение на главоболие, болки в корема и зъбобол. Днес тя се използва също така и за мигрена и ревматоиден артрит.

Куркума

Тази подправка е била използвана за облекчаване на болката при артрит и киселини в стомаха, както и за намаляване на възпалението. Дейността й се дължи на съдържащото се в нея вещество, наречено куркумин, който има противовъзпалителни свойства.Куркумата е съвсем безопасна да се използва, но високи дози или продължителна употреба може да предизвика стомашно разстройство. Също така, хората с болест на жлъчния мехур трябва да избягват да използват куркума.

Дяволски нокът

Има много научни доказателства, че тази Южноафриканска билка може да бъде ефективна в управлението на артрит и болки в кръста. Нежеланите реакции са много редки, ако се приемат в терапевтична доза в краткосрочен план, но това не се препоръчва за бременни жени и хора с камъни в жлъчката или стомашни или чревни язви.

Cayenne-Pepper-For-Joint-PainКапсаицин

Извлича се от люти чушки. Капсаицинът е естествено болкоуспокояващо, защото потиска субстанция P, невропептид, който се свързва с болката и възпалението. Колкото по-люти са чушките, толкова повече капсаицин съдържат, което означава, че имат по-големи болкоуспокояващи качества.

Джинджифил

Екстрактът от джинджифил може да помогне при ставни и мускулни болки, защото съдържа фитохимикали, които помагат за спиране на възпалението. Малко странични ефекти са свързани с джинджифил, когато се приема в малки дози.

Има и много други билкови лекарства за природно облекчаване на болката, като босвелия и върбова кора. Също така се използват и следните билки за лечение на болката: Женшен за фибромиалгия; кава кава за напрежение, главоболие и невропатична болка; жълт кантарион за ишиас, артрит и невропатична болка; корен от валериана за спазми и мускулни крампи.

Това са билките, които са най-полезни за кожата!

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб