Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НЕКСИУМ / NEXIUM

Съдържа езомепразол, глицерол моностеарат, хипролоза, хипромелоза, магнезиев стеарат, метакрилова киселина, еатилакрилат кополимер, микрикристална целулоза, синтетичен парафин, макроголи, полисорбат 80, кросповидон, натриев стеарилфумарат, захарни сфери, талк, триетилцитрат, оцветители

Предназначение

нексиум
Терапията с нексиум помага при киселини в стомаха

НЕКСИУМ е лекарствен продукт от типа “инхибитор на протонната помпа”. Препоръчва се в случаите, когато е необходимо да се намали отделянето на солна киселина в стомашните сокове. Подходящ е при гастро езофагеален рефлукс; стомашни болки в резултат на различни лекарствени терапии; за профилактика при язва; за лечение на възпалителни процеси, причинени от хеликобактер пилори; за неутрализиране на киселинна свръхсекреция поради развитието на тумори.

Как се приема

Този медикамент се приема по лекарско указание – в зависимост от вида на болестния проблем и здравословното състояние на пациента. Таблетките се приемат цели – без да се дъвчат или стриват, с половин чаша вода. В някои случаи лекарството може да се разтвори в половин чаша вода. Възрастни с гастроезофагеален рефлукс се лекуват с дневна доза от 40 мг НЕКСИУМ в продължение на 4 до 8 седмици.

Терапията подлежи на промяна, ако след четири седмици все още не се наблюдават положителни промени. При същите правила се лекуват и деца и подрастващи на възраст 12-18 години. При стабилизиране на състоянието може да бъде препоръчана поддържаща терапия от 20 мг НЕКСИУМ дневно или прием на същата доза при необходимост.

При язва или болки и киселини в резултат на друга медикаментозна терапия се препоръчват 20 мг НЕКСИУМ дневно в продължение на 4 седмициц Инфекциите, причинени от хеликобактер пилори налагат двукратен дневен прием от по 20 мг от лекарството. При наличие на хормонопродуциращи тумори, които провокират свръхсекреция на солна киселина, стомашните сокове могат да се неутрализират чрез прием на НЕКСИУМ два пъти дневно х 40 мг. Продължителността на лечението при всяка група здравословни проблеми се определя от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с НЕКСИУМ в някои случаи може да причини алергични реакции – кожни обриви, дерматит, уртикарии, както и оток на гърлото и лицето, затруднено дишане и преглъщане, шок. Възможни са смущения в стомашно-чревния тракт: болка, интензивно образуване на газове, диария или запек; главоболие и замайване, сънливост, зрителни проблеми, болки в мускулите, отклонения в кръвните показатели, нервност и обърканост, депресия, възпаления в устната кухина.

Има съобщения и за редки случаи на отклонения във функционирането на черния дроб и бъбреците. В единични случаи пациентите реагират на медикамента с агресия, халюцинации, ставни възпаления и повишена фоточувствителност.

Кога НЕ БИВА да се приема

НЕКСИУМ не бива да се приема при алергия към някоя от съставките или към други подобни продукти – например омепразол или лосек.

Медикаментът не е подходящ за потребители, които наскоро са имали вътрешен кръвоизлив.

Продуктът не е предназначен за лечение на деца под 12 години.

НЕКСИУМ не бива да се използва от бременни и по време на кърмене без лекарско одобрение.

Пациенти с тежки заболявания на бъбреците и черния дроб могат да ползват продукта само с лекарско разрешение и под контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Поради склонността на НЕКСИУМ да влиза в лекарствени взаимодействия е добре да се обсъди индивидуален план за прием с паузи между отделните лекарства или променени дозировки. НЕКСИУМ променя действието на медикаменти срещу гъбични инфекции, антикоагуланти, срещу пристъпи на тревожност, за лечение на ХИВ-позитивни, при ускорено изпразване на стомаха.

_________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 14 таблетки х 20 мг, или 18 лв за 14 х 40.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *