ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дерматологът д-р Кантарджиев: Слънцето може да бъде приятел на кожата

Дерматологът д-р Весел Кантарджиев е категоричен, че слънцето може да бъде не само враг на кожата, а и много добър приятел.

Разбира се това може да се случи само с подходяща грижа.

Специалистът посочва, че едно от незаменимите свойства на слънцето е производството на витамин Д, който е най-добрата профилактика при остеопороза при възрастните и рахит при децата.

ин дерма
Д-р Кантарджиев съветва да се избягва излагането на слънце във времето между 12 и 16 ч.

Слънцезащитният фактор се избира и според мястото, на което ще отдъхвате.

Слънчевите лъчи оказват ползотворно влияние и при хората със сезонни афективни разстройства, които изпадат в тежки депресивни състояния през зимата.

Д-р  Весел Кантарджиев обаче съветва да се избягва излагането на слънце във времето между 12 и 16 ч., тъй като тогава слънчевите лъчи са направо парещи и могат да причинят сериозни проблеми на кожата.

Резултатите от клинично проучване сочат, че бейзболните шапки не са в състояние да предпазят кожата от парещите слънчеви лъчи. Ако искате да я защитите, то най-добре е да си осигурите шапка с широка периферия.

Задължително условие е през лятото да увеличите количеството на хидратиращия крем и винаги да използвате слънцезащитни мазила преди да се изложите на жарките слънчеви лъчи.

Д-р Весел Кантарджиев съветва мазилата да са със SPF поне 30.

Специалистът посочва, че слънчевите лъчи увеличават многократно риска от развитието на доброкачествени и злокачествени заболявания на кожата.

Факторът на слънцезащитното мазило се избира в зависимост от мястото, на което сме избрали да почивате. Ако ще отдъхвате в близост до Екватора, високо в планината или на някое екзотично място, то задължително трябва да се подсигурите с по-висок SPF фактор, пише pik.bg.

inderma_psoriazis_kojni_problemiЗа да подхраните, тонизирате и омекотите кожата си, за да намалите възпаленията и да повишите кожния имунитет, специалистите препоръчват използването на натурални продукти, какъвто е лосионът Ин дерма >>, подходящ за хора, имащи проблемна кожа като псориазис, дерматит, екземи и др.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *