7 достъпни лекарства за всички заболявания

Понякога лечението и на най-смъртоносните болести се крие вътре в нас

лечение
7 достъпни лекарства за всички заболявания

Често игнорираме мислите и чувствата като източник на болести, но още по-често пренебрегваме силата на мислите и характера като средство за лечение. Това са 7 лесни и достъпни лекарства за всички болести.

1. Хармония

Човек, който живее от едната в другата крайност, в крайна сметка губи не само спокойствието, но и здравето си. Онзи, който избира хармонията, знае мярката на всичко и винаги живее в мир. Всички психолозите на света казват, че здравият човек е хармоничен човек.

2. Радост

Човекът, който черпи радост дори и в днешното забързано ежедневие, трудно ще се разболее. Онзи, който открива радостта не само във външния свят, но и вътре в себе си, е оптимист. Оптимистът винаги се радва, радостта му е неизчерпаема и не зависи от външния свят.

Лекарите казват, че хората, които изпитват радост и щастие, са по-малко податливи на болести, отколкото песимистите.

3. Нравственост

Фактът, че морала има пряк ефект върху здравето ни е почти толкова древен, колкото е и света.

„Лекарят може да каже на пациента: имате пристъп на алчност, или анемията ви е следствие на самомнителност. Може да каже, че сте натрупали камъните в жлъчката от гняв и арогантност, или че сте получили инсулт от омраза, и ще бъде прав.“ (Елена Рьорих). Но лекарят няма да ни чете проповед върху морала. Това е, което ние наричаме морал и нравственост и знаем още от детството си.

4. Удовлетвореност

Хората приемат света такъв, какъвто е. Когато се сблъскват с трудностите и предизвикателствата в живота, те изпитват разрушителни мисли, които влияят зле на здравето (критика, осъждане, песимизъм, депресия, омраза, гняв).

5. Любов

Трябва да се прави разлика между страст и истинска любов. Похотта се задвижва от егоизма, а истинската любов се ражда от алтруизма. Страстта минава толкова бързо, колкото започва, а понякога завършва с кавги, стрес и други вредни за здравето събития.

Истинската любов остава с нас завинаги.

6. Чистота

Чистота трябва да бъде физическо проявление. Чистота трябва да имаме и в мислите.

Английски писател Уилям Мейкпийс Текери ни показва силата на мисълта: „Светът е огледало и представя пред всеки отражението на собственото му лице. Намръщете му се и той ще ви отвърне с кисел поглед; засмейте му се и той ще ви бъде весел и сърдечен приятел.“

7. Доброта

Дарявайте доброта и любов, дори на тези, които не го заслужават. Така изпращате положителен сигнал към Вселената и показвате искрени чувства, на които можете да получите положителен отговор.

Оценете статията
Оценка 4.1 от 13 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.