Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АДВАНТАН / ADVANTAN

Съдържа methylprednisolone aceponate – активен компонент. Медикаментът се предлага в два варианта: крем и маз. Кремът съдържа още децил олеат, глицерол моностеарат, кетостеарил алкохол, киселинен триглицерид, глицеро, дисодиум едетат, бензил алкохол, бутил хидрокситолуен, вода. Във варианта маз освен активния компонент methylprednisolone aceponate са добавени бял мек парафин, течен парафин, бял пчелен восък, дехимулс Е, вода

Предназначение

Крем или маз адвантан - избира лекарят
Крем или маз адвантан – избира лекарят

АДВАНТАН е кортикостероид за локално външно приложение. Използва се за лечение на дерматити от различен вид, зачервяване, задържане на течности в кожата и отоци, задебеляване на кожата, екземи при деца и възрастни.

  • Вариантът крем е предпочитан при мокрите стадии на екземи, при терапия на много мазна кожа и окосмени участъци на кожата.
  • Вариантът маз е по-добър за случаи, когато не е налице сълзене на болния участък и е необходим продукт с балансиран състав на вода и мазнини.

Как се приема

АДВАНТАН – крем или маз, се избира като най-добър вариант от дерматолог. Медикаментът се полага на тънък слой върху проблемния участък веднъж на ден. Терапията с АДВАНТАН е лимитирана до 12 седмици при възрастни и 4 седмици при деца.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи лечението с АДВАНТАН може да предизвика сърбеж, зачервяване, парене или обриви. При по-продължително лечение е възможно да се забележи изтъняване на кожата, поява на стрии, възпаление на космените фоликули, поява на обриви от рода на акне, повишено окосмяване. След спиране на терапията тези симптоми отзвучават.

При проява на алергични реакции терапията с този медикамент трябва да се прекрати!

Кога НЕ БИВА да се прилага

АДВАНТАН не се препоръчва при известна алергия към някой от компонентите.

Медикаментът не е подходящ в случаите на вирусно заболяване от рода на варицела или херпес зостер. Не се прилага при розацея или кожни реакции след ваксина.

АДВАНТАН не се прилага при бременни в първия триместър, както и за продължителен срок през цялата бременност. Кърмачки не бива да полагат този продукт върху гърдите си.

Необходима е лекарска преценка за безопасността на лечението с този продукт при пациенти с глаукома.

При наличието на придружаваща гъбична или бактериална инфекция е наложителна комплексна терапия и включване на допълнителен медикамент.

Не използвайте АДВАНТАН за кожни проблеми, свързани с туберкулоза или сифилис.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият трябва да е информиран за всеки медикамент, който пациентът е приемал или трябва да продължи да приема едновременно с АДВАНТАН. Не предприемайте самоволно лечение с друг медикамент паралелно с коментирания продукт.

Усреднена цена в аптеките – 4.50 лв за разфасовка от 15 г крем или маз

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *