Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са любимите места на микробите!

Чистите и проветрявате редовно дома си, но вижте дали пък не пропускате някои места, които най-вероятно са опасен развъдник на микроби.

Растенията

Виреещите навън цветя и храсти са измивани от дъждовете, но листата на домашните растения често се покриват с прах. Добре е да ги забърсвате с влажна мека кърпа.

Преглеждайте и за следи от плесен – тя се появява обикновено, ако прекалявате с поливането. Ако забележите такава, подменете почвата на цветето с нова.

Дамската чанта

Тя приютява много микроби, така че не забравяйте да я почиствате с препарат, подходящ за материала, от който е изработена.

Щорите

Металните можете да забършете с влажен чорап или с универсален почистващ препарат. За дървените – използвайте парцал, който е съвсем леко навлажнен. Ако се налага, попийте и със суха кърпа. Платнените щори можете да почистите със сух микрофибърен парцал.

Върху хладилника

Хората казват: „Далеч от очите, далеч от ума“… Изглежда тази фраза е много подходяща за пространството върху хладилника. Добре е да си създадете навик редовно да забърсвате горната повърхност на хладилника с влажна кърпа.

Опаката страна на килима

За да почистите добре килима от прахта и мръсотията, обърнете го и минете с прахосмукачката и долната му страна.

Кухненската гъба

С времето кухненските гъби буквално са нападнати от микроби. За да ги дезинфекцирате, поставете ги в разтвор от 1/4 ч. ч. белина и 1 л вода. Можете също да ги пуснете в миялната машина или да ги хигиенизирате чрез поставяне за минута в микровълновата фурна, но трябва да са напълно сухи.

Банковите карти

Редовното им държане в различни ръце е предпоставка в улеите между буквите и цифрите да попаднат доста рии. Почистете ги с кърпа, напоена със спирт. Изчакайте да изсъхнат добре, преди да ги приберете в портфейла си.

Приставките на прахосмукачката

Почиствате контейнера й за боклук, но кога за последно михте четката и приставките? Добре е не просто да ги избършете, но и да ги почистите от конците или космите, които са се заплели в тях.

Метлата

По нейните клончета се закачат досадни снопчета прах и косми, сред които също може да се развъдят опасни бактерии. Почистете я в разтвор от топла сапунена вода или с помощта на подходяща приставка на прахосмукачката.

Кухненската кофа за боклук

Добре е да измиете контейнера за смет под течаща вода – например в банята (след това дезинфекцирайте пространството под душа). Първо нанесете обилно по вътрешността на кофата препарат, съдържащ белина и оставате да престои 10 мин. След това изплакнете обилно с вода и попийте с кърпа.

Поставката за четки за зъби

Накиснете я в разтвор от 1 част белина и 3 части вода. След това изплакнете обилно с вода и подсушете хубаво.

В съдомиялните машини виреят опасни гъбички!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *