ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Юрий Ковачев, специалист по аюрведа: Лукът може да помогне на онези, които искат дете

Лукът и чесъна са едни от най-ценните природни лекове

аюрведа Сега, когато има изобилие от плодове и зеленчуци, консумацията им е особено полезна. Но знаем ли как да ги комбинираме и как да ги консумираме правилно. Тайните на здравословното хранене по аюрведа разкрива Юрий Ковачев, който дълги години изучава древното изкуство.

Според него, за да има полза, зеленолистните трябва да се хапват сготвени, а не сурови. Защо е така? Ето и аргументите в полза на това твърдение: В аюрведа зеленолистните са обособени в общ раздел, наречен шак. Смята се, че зеленолистните са трудно смилаеми и затова е по-добре да са термично обработени. Тогава по-лесно се разграждат и смилат от организма.

Макар според аюрведа лукът и чесънът да не носят добра енергия специалистът Юрий Ковачев споделя пред „Рецепти за здраве“, че тези два зеленчука все пак са добро лекарство. В аюрведа лукът е лекарствено средство, което се ползва при здравословни проблеми. Когато е сготвен, добива сладък вкус и има загряващо действие, което е благоприятно за типажите вата доша – по-въздушния тип, по-лекия, със суха кожа. Лукът помага за балансирането им. Той стимулира добре сексуалното привличане, похотта. Може да е полезен за зачатие, ако мъжът има малко на брой сперматозоиди или те не са бързоподвижни. Чесънът също няма добра енерегия, но стимулира храносмилането и има газогонно действие.

Юрий Ковачев е на мнение, че салатите не трябва да се консумират вечер, тъй като са трудно смилаеми. В пресните зеленчуци има специална енергия раджас, която активира тялото, дава енергия. Вечер е времето, когато трябва да помогнем на организма да се настрои към почивка и релакс. Тогава всяко нещо, което внася такава енергия, не е желателно. Затова е най-добре салатата да се яде на обяд.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *