Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФРОМИЛИД / FROMILID

Съдържа кларитромици, царевично нишесте, микрокристална целулоза, силициев диоксид, прежелатинизирано нишесте, калиев полакрилин, талк и магнезиев стеарат в ядрото на таблетката и хипромелоза, талк и оцветители във филмовото покритие

Предназначение

фромилид
Антибиотикът фромилид не се използва за деца под 12 години

ФРОМИЛИД е антибиотик от макролидната група. Използва се при възпалителни процеси в гърлото, сливиците, синусите, средното ухо, бронхите и белите дробове. Ефективен е при инфекции на кожата и подкожни тъкани. Може да се прилага като част от комплексна терапия при язва, причинена от хеликобактер пилори.

Как се приема

ФРОМИЛИД се прилага по лекарско предписание. Обичайната доза е 250 до 500 мг на всеки 12 часа. Продължителността на лечението е от 6 до 14 дни по преценка на лекуващия.

Таблетките ФРОМИЛИД се поглъщат цели, без да се сдъвкват или стриват, с половин чаша течност.
При неволно поглъщане на по-висока доза е възможно да се проявят стомашни болки, гадене и повръщане, главоболие, объркване.Препоръчително е симптоматично лечение.

Възможни нежелани ефекти

Често проявявани странични негативни ефекти при лечението с ФРОМИЛИД са главоболие, обрив и изпотяване, отклонения в чернодробните показатели, безсъние, стомашни болки, диария, гадене и повръщане.
По-рядко има оплаквания от чревни и вагинални инфекции, отклонения в кръвните показатели и загуба на апетит, нервност, сънливост, тремор, тревожност, виене на свят, кървене от носа, шум в ушите, запек, пресъхване на устата, жлъчни проблеми, мускулни болки, треска, студени тръпки.

Регистрирани са редки случаи на гърчове, хипогликемия, кървене, смущения в сърдечния ритъм, възпаление на панкреаса, необичайни сънища, загуба на слуха, бъбречна недостатъчност, тежка диария, халюцинации, депресия.

Кога НЕ БИВА да се приема

ФРОМИЛИД не бива да се прилага при деца под 12 години.

Този антибиотик не се приема при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ при бъбречна недостатъчност или чернодробни увреждания.

Не е желателно да се използва при сърдечни проблеми, включително забавен сърдечен ритъм.

При продължителна употреба на ФРОМИЛИД има опасност от провокиране на суперинфекции.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с порфирия или миастения гравис.

ФРОМИЛИД се използва при бременност само в краен случай. Може да се използва по време на кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Терапията с ФРОМИЛИД трябва да бъде внимателно преценена в случаите, когато е необходимо да бъдат приемани и някои други медикаменти – за епилепсия, успокоителни, за астма, антикоагуланти, за лечение на висок холестерол, противовъзпалителни, специфични медикаменти при пациенти с трансплантации, за лечение на подагра, противоалергични, за лечение на рак, за еректилна дисфункция.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 14 таблетки х 500 мг, или 6 лв за опаковка от 14 таблетки х 250 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *