Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се предпазим от дехидратация при диария

Дехидратация настъпва, когато тялото загуби твърде много течности и електролити (калий, натрий и др.). Загубите по време на диария трябва да бъдат възстановени възможно най-бързо. Дехидратацията е особено опасна при децата, тъй като може да доведе до ле­тален изход в рамките на няколко дни.

Въпреки че водата е от изключител­на важност за превенцията на дехидра­тацията, тя не съдържа електролити. За’ поддържане на електролитните нива е необходимо консумирането на супи, съдържащи натрий, и плодови со­кове, меки плодове и зеленчуци, които съдържат калий.

При децата лекарят може да назна­чи специален рехидратиращ разтвор, съдържащ необходимите хранителни съставки.

НЯКОЛКО ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА

До напълното отминаване на диа­рията е препоръчително да се спазва специален хранителен режим. Той включ­ва избягването на млечни продукти и храни, богати на мазнини и фибри. За предпочитане е и избягването на много сладките храни.

Към диетата може да се добавят меки храни – банани, цял ориз, варени картофи, препечен хляб, моркови, печено пиле (без кожата).

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *