Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение с котка? Вижте как и какво лекуват котките!

Вероятно всеки, който поне веднъж в живота си е имал работа с тези удивителни и загадъчни същества, знае, че е достатъчно да се докоснем до топлата, мъркаща котка, за да усетим как се отпускаме и грижите и напрежението изчезват.

Неслучайно наричат котките четириноги лекари: колкото и невероятно да е, те наистина безгрешно откриват нашето болно място и застават точно там, като понякога преди това го масажират слапички. Същински рефлексотерапевти!

kotka1Мустаците, лапите и биоенергията

През 70-те години на XIX век учените обърнали внимание, че някои животни имат силна енергия и могат да помагат на хората да се лекуват. По-нататъшните изследвания по цял свят показват, че енергията на котките е най-близка до тази на хората. Някои специалисти твърдят, че в момента на общуване между човек и котка се извършва биоенергиен контакт. Според привържениците на източната медицина сеансите с котешка терапия помагат да се възстановява хармонията на ин и ян, да се регулира нарушеният енергиен баланс, защото подобни отклонения водят до болести.

Лечение с източни методики

Според източната медицина са вредни както излишъкът, така и недостигът на енергия. Твърде увеличената енергия е свързана с ян заболявания: например инсулти, инфаркти, хипертония, ос- теохондроза. Болестите ин, свързани с енергийна слабост, са сърдечната и бъбречната недостатъчност, хипотонията, неврастенията, хроничната умора. Източните лечители имат дори специална методика за ефикасно използване на уменията на опашатите лекари. Например при ин заболявания се препоръчва котката да се поставя така, че главата й да се намира отляво на човешкото тяло, а опашката отдясно, а при ян заболяванията – обратно.

Ако искате да разчитате на услугите на своя четириног лечител, имайте предвид, че успехът на лечението зависи до голяма степен и от цвета на козината на животното. Смята се, че черните котки отървават стопаните си от отрицателната енергия, като лекуват ян болестите, а белите подсилват човешката енергия при ин болести. Оранжевите зареждат с положителна енергия и подобряват емоционалното състояние, а сивите притежават в равна степен способностите на черните и белите котки.

„Електрокотешко“ поле

В медицината е натрупан достатъчно опит в лекуването на заболявания с нискочестотен ток. Така, като се въздейства на огнището на възпалението, нискочестотното излъчване убива болестотворните микроби, ускорява зарастването на тъканите и подобрява кръвообращението. А всъщност благотворното влияние на електромагнитното поле на котките дори може да превъзхожда въздействието на физиотерапевтичните методи. Според английски учени нискочестотният ток се изработва при котките благодарение на тънката и нежна козина. При движение косъмчетата се търкат едно в друго и така възниква силно електрично поле.

Прочетете още в продължението

Вижте на каква възраст децата могат да се грижат за животни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *