Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 невероятни начина за използване на водороден пероксид

Водородният пероксид е безопасен и естествен антисептик

vodoroden-peroksid
6 невероятни начина за използване на водороден пероксид

Хубаво е да имате под ръка шишенце с водороден пероксид, което да ползвате в услуга на здравето и чистотата на вашия дом. И не само…
Използвайки прекис, както го наричат повечето хора, които са се уверили в неговите ползи, може да дезинфекцирате не само рани, но и дрехи или да влезе в употреба като ефикасно болкоуспокояващо.

Представяме нашите 6 нетрадиционни начини за използване на три процента водороден прекис, или иначе казано – % кислородна вода.

1. Избелва дрехи

Изплакнете белия лен или хавлиени кърпи във водата с чаша водороден прекис. Това ще помогне да се премахне пожълтяването, което се получава с течение на времето. Пероксидът също така премахва упорити петна. Сложете малко върху петното, изчакайте да действа и изплакнете. За по-сигурно може да натъркате с четка.

2. Чисти гъби всякакви

Ако имате гъбички по краката, ръцете или някъде другаде по тялото /с изключение на половите органи/ ползвайте кислородна вода, която сте разредили 1:1 с вода от чешмата. Може да киснете краката, или да правите компреси на засегнатите места.

3. Премахва болка в областта на шията

Отличен инструмент за тези, които дълго време да седят в неудобно положение. Ако имате схванат врат, или пък неприятни усещания в мускулите, вземете кърпа и я натопете във водороден прекис. Приложете към шията или към мястото, на което имате болка. Оставете компрес за 10-20 минути. Водородният прекис затопля мускулите, облекчава на болката и стреса.

4. Ще ни спаси от обикновена настинка

Смесете 1 супена лъжица водороден прекис с 1 супена лъжица. негазирана минерална вода и използвайте този разтвор като назален спрей.

5. Помага при възпалено гърло

За да се облекчи болката, смесете 1/2 ч.л. топла вода с 1/4 ч.л. водороден прекис и правете гаргара. Също така е това е отлична профилактика на простудни заболявания, тъй като пероксида убива бактериите.

6. Почистете ушите

Смесете няколко капки водороден прекис с топла вода. Ползвайте клечка за уши, която ще натопите в този разтвор, за да се отървете от ушната кал.

Дръжте разтвор от водороден прекис е винаги под ръка. Ползвайте тези съвети в експлоатация и ще бъдете подготвени за всяка неприятна ситуация.

*В някои от следващите статии ще ви запознаем с невероятните лечебни свойства на кислородната вода и метода на руския лекар Иван Павлович Неумивакин

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *