Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БЕТАСЕРК / BETASERC

Съдържа бетахистин хидрохлорид, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, манитол, монохидрат на лимонената киселина, силициев диоксид и талк

Предназначение

Таблетките БЕТАСЕРК се изписват при световъртеж и проблеми със слуха
Таблетките БЕТАСЕРК се изписват при световъртеж и проблеми със слуха

Таблетките БЕТАСЕРК са лекарствен продукт, прилаган при Мениерова болест с пристъпи на вертиго – световъртеж, виене на свят с гадене и повръщане, намаляване или загуба на слуха. Медикаментът подобрява кръвоснабдяването в зоната на средното ухо и редуцира пристъпите, свързани със здравето на вестибуларния апарат. Подобрява се слухът, намалява шумът в ушите. Препаратът е особено ефективен в началната фаза на болестта.

Как се приема

Дозировката и продължителността на лечението с БЕТАСЕРК се определят от специалист в зависимост от стадия на заболяването и здравословното състояние на пациента. За да се получи осезаем ефект трябва да минат поне две седмици от началото на терапията; трайни резултати се постигат след няколкомесечно лечение.
Обичайната доза от лекарството е половин или една таблетка три пъти дневно. Максималната дневна доза обикновено не надхвърля 48 мг общо за ден. Поглъщайте таблетките по време на хранене или непосредствено след това; без стриване, чупене или сдъвкване.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с БЕТАСЕРК може да провокира алергични реакции на кожата и подкожните тъкани от рода на зачервяване, сърбеж, уртикария.

В някои случаи се регистрират оплаквания от стомашен дискомфорт, неразположение и болки в корема, подуване на корема. Има данни за гадене и повръщане.

Ако тези симптоми не са преходни и се проявяват с усилваща се интензивност, прекратете приема на медикамента и потърсете лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се приема

БЕТАСЕРК не бива да се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

Лекарството не се използва за терапии на деца и подрастващи под 18 години.

Да не се прилага без предварително консултиране при заболявания на надбъбречните жлези, астма, язва на стомаха или дванайсетопръстика – включително в минало време.

Не е желателно прилагане по време на бременност или кърмене. По изрично лекарско указание може да бъде използвано краткосрочно по време на бременност, ако рискът от негативни последици в конкретния случай е минимален. При кърмачки следва да се прецени дали е приемливо въздействието върху бебето при излъчване на активния компонент в кърмата.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможните взаимодействия на БЕТАСЕРК с други медикаменти задължително се обсъждат за всеки конкретен пациент в зависимост от индивидуалния му лечебен план. При необходимост се коригират дозировки или режим на прием; възможна е замяна на отделни лекарствени продукти.

_______

Усреднена цена в аптеките – 28.50 лв за опаковка от 60 таблетки х 16 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *