Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дневен план на хранителния режим на Йоана Будвиг – по-здрави и по-слаби с няколко лесни рецепти

Преди закуска – чаша кисело мляко или сок от кисело зеле

йоана будвиг режим Закуска – мюсли (около една шепа) с 2 супени лъжици (30 мл) ленено масло, мед и пресни плодове според сезона – череши, кайсии, праскови, настъргана ябълка. Може да добавите и сурови ядки, но не и фъстъци.

На закуска пийте билков чай. Чаят трябва да е чист, по възможност само от една билка и, ако може, тази билка да е регионална. За разнообразие може да редувате билков чай със зелен и черен чай. Кафе не се препоръчва.

В 10 часа се изпива чаша пресен сок от моркови, ябълки, целина, или от цвекло, към което сте добавили ябълков сок.

Обяд – салата с кисело мляко. Салата с ленено масло, салата овуксена с домашна майонеза – изборът е ваш.

Освен зелена салата може да комбинирате настъргана ряпа, моркови, алабаш, репички, кисело зеле или карфиол. Дребно нарязани хрян, лук или магданоз могат да се добавят за аромат.

Може да се яде и приготвена храна. Експериментирайте със задушени зеленчуци, картофи, или такива зърна като ориз, елда, булгур. Оризът, елдата, булгура и другите семена може да добавяте към салатата. Картофите, след като се задушат, се овкусяват с кимион, копър или магданоз. Към тях може да добавите тиквички, чушка, карфиол, броколи. Порцията не трябва да е голяма. Хляб не се препоръчва, или ако решите все пак да хапнете, нека да не е пшеничен и да е без мая.

Десерт – плодова салата от плодове, различни от тези, които сте хапнали на закуска, която може да овкусите с ванилия или малко лимон.

Следобед, към 16 часа изпийте една малка чаша вино естествено (без консерванти) или шампанско или сок от пресни плодове с малко мед. Може да пиете и суроватка, ако имате налична.

За вечеря може да избирате между супа и лек сандвич. Препечена филийка от пълнозърнест хляб се покрива с тънък слой извара. Слага се малко зехтин и резенчета домат и краставица. Може да направите каквато и да е супа, към която да добавите семена от елда, овес, булгур, чия или обикновен ориз.

Може да разменяте обяда и вечерята, но не бива да ядете нищо след 18 часа.

Разнообразявайте като включите към менюто задушена риба, обикновен сварен фасул, към който сте добавили сурови домати и подправки по избор. Месо може да хапвате, стига да знаете какъв е произхода му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *