Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Петна по- лицето – страшна ли е диагнозата?

Петната по лицето се дължат на какво ли не и невинаги отразяват заболяване

петна

Най-често се получават още при раждането. Понякога състояния на вътрешен орган се отразяват и върху лицето. Ето най-честите причини за поява на петна:

Напреднала възраст

С годините се нарушава обменът на меланина -най-важната съставка в епидермиса, която пази от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Това обаче не застрашава здравето. Ако са изпъкнали с косми в тях, трябва да им се обърне сериозно внимание, в случай че решите да ги премахвате. При някои бенки операцията може да предизвика растежа им и дори да ги превърне в злокачествени.

Преходни червеникави петна

Може да обхванат и цялото лице. Свързани са най-често с възбуда. Обикновено не изискват да се пият лекарства. С възрастта отслабват.
Обхващат двете скули покрай носа. Може да се появят при себорейни, микотични и системни заболявания. Може да се провокират и от алкохол, алергизиращи храни, резки промени в температурата и влажността на въздуха.
Някои лишеи, витилиго и други кожни болести променят пигментацията на места по лицето. Често са съпроводени от сърбеж, който се усилва при контакт с вода. За тях е нужен лекар.

Трайни и тежки нарушения във функцията на черния дроб водят до поява на хемангиоми и други образувания по носа и лицето. Те предхождат крайната фаза на чернодробното увреждане. Дори черният дроб да бъде излекуван, може да останат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *