Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта с куркума помага при артрит

Болката при артрит идва след възпаление

kurkuma От древни времена се знае, че куркумата се справя отлично с възпаленията. Куркума се ползва не само като подправка, но и като лекарство, което помага при някои доста страшни и упорити болести.

Как помага куркумата? Както вече стана ясно, куркумата помага със силата на антиоксидантните си свойства. Най-просто казано, антиоксидантите са молекули, които „ловят“ опасните свободни радикали в тялото и ги неутрализират. Препаратите за химиотерапия се ползват паралелно с антиоксиданти. Но те пречат да се развие рак дори когато се приемат в малки дози чрез храната.

Куркумата е истинска бомба срещу всякакви тумори. Това е доказано е с над 20 изследвания. Практиката също доказва, че куркумата е ценно и ефективно лекарство.

Важно е да знаете, че куркумата действа само ако е смесена със зехтин и черен пипер. Получава се синергичен ефект – т.е. всяка съставка усилва действието на другата и резултатът е по-голям от простия сбор от въздействията на трите.

Какво ще ви е необходимо, за да направите лек с куркума срещу артрит?

• 1 ч.л. куркума на прах
• 1 ч.л. зехтин екстра върджин
• 1/2 ч.л. черен пипер на прах

(Зехтинът може да се смени с кокосово масло.)

Употреба: трите съставки се смесват и
се изпиват. Ако вкусът е неприятен, сместа може да се добави към ястие. Пие се поне по 1 ч.л. на ден, но може и повече.

Запомнете!

Черният пипер е задължителен, тъй като играе роля на катализатор. Без него активната съставка в куркумата (куркумин) почти няма да се усвои от организма. Едва 5% от куркумина минават през стените на тънките черва. Заедно с черния пипер обаче абсорбцията на куркумин в тялото нараства 2000 пъти!

Над 2000 години всекидневна употреба на куркумата в индийската кухня са доказали пълната й безвредност. А полезността й се е доказала само при посредничеството на черния пипер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *