Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Салата айсберг – вкусно изкушение, хит сред диетите (ВИДЕО)

През последните десетина години салата айсберг навлезе активно в менюто ни, този изключително вкусен листен зеленчук крие неподозирани ползи и за нашето здраве

Пролетта е в разгара си и всички ние обичаме да слагаме на трапезата си вкусните пресни зелени салати. Но през последните няколко години на пазара и в менюто ни навлиза много стремглаво салата айсберг, която по вкусови качества не само, че не отстъпва по хранителните си свойства от познатите ни марули и къдрави салати, но и е далеч по-полезна за нашето здраве.

Салата айсберг се оказва много богата на полезните за тялото ни витамини, минерали, но и същевременно е нискокалорична, което я прави истински хит сред хората, които спазват разтоварващи диети, разкрива tq-jenata.bg.

isberg
Яжте полезната салата айсберг

Учени доказаха, че салата айсберг има високи нива на витамини Е, В и К. Този вкусен листен зеленчук е сравнително беден на витамин С, но пък качествата му са компенсирани от високата концентрация на фолиевата киселина.

Ако все още не се опитали от това зелено изкушение, то трябва да знаете, че при избора ви на растение по сергиите на пазара трябва да наблегнете на свежестта на салатата, да липсват увяхналите връхчета на листата на салатата. Също така трябва да припомним, че, за да се запазят безценните за здравето ни вещества в салата айсберг, листата й не трябва да се режат с нож, а да се късат с ръце.

Когато сте решили да включите в хранителния си режим салата айсберг, то можете да я овкусите с лимонов сок, зехтин и малко сол, по възможност да е хималайска.

Освен това, за по-изобретателните домакини, салата айсберг можете да комбинирате успешно с кисело мляко, домати чери, краставичка на жулиени, маслини, кротони, бяло саламурено сирене и кашкавал.

Учени са доказали, че редовната консумация на салата айсберг освен редукция на ненужните ни килограми, ще ни помогне като превантивна мярка срещу редица ракови заболявания и най-вече от опасния рак на стомаха.

Наред с това редовното включване на салата айсберг в менюто на бременни жени е абсолютно задължително, тъй като чрез нея си набавят нужното им количество фолиева киселина.

След като стана дума за рак, употребата на витамин В17 притежава  уникални свойства в борбата с рак.

Когато имате проблеми със стомаха, използвайте Гастро макс. 

На видеото вижте нагледно как се реже салата айсберг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *