Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да избегнем рецидив на проблемите с щитовидната жлеза?

Лекуващият лекар ми каза, ш че състоянието на щитовидната ми жлеза се е стаби­лизирало и прекрати лечението. Това значи ли, че сега вече мога да забравя за това заболяване завинаги?

Марияна Димова – Враца

Всичко зависи от лекарствата, които сте приемали. Ако са били та­блетки за лечение само на основното заболяване на щитовидната жлеза, има вероятност тя да започне от­ново да функционира усилено. Това се случва най-често през първата година след като е било прекратено лечението. Но симптомите могат да се повторят и след няколко години.

За да се избегнат тези проблеми, най-добре е да се прави изследване на кръвта всяка година в течение на 5 години. Ако болният се е лекувал с активен йод, изследванията се правят Всяка година в продължение на 12 години. Ако на пациента е правена операция на щитовидната жлеза, трябва да се правят два пъти в годината изследвания на кръвта в продължение на 5 години. Това е срокът, в който е възможно повиша­ване или намаляване на функциите на щитовидната жлеза.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *