Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГРАНДАКСИН / GRANDAXIN

Съдържа тофизопам, лактоза монохидрат, стеаринова киселина, желатин, картофено нишесте, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, талк

Предназначение

grandГРАНДАКСИН е лекарствен продукт от групата на бензодиазепините. Прилага се при лечението на заболявания на централната нервна система и психични състояния – потиснатост, постоянна умора и апатия, както и тревожност и напрегнатост. Използва се като част от комплексна терапия при лечение от алкохолизъм.

Медикаментът няма ефектите на мускулен релаксант, затова има място при някои случаи на миастения гравис, неврогенна мускулна атрофия. Ефективен при нарушения на автономната нервна система.

Как се приема

Този лекарствен продукт се приема в дози и с продължителност, определени от лекар в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента. Терапевтичният план за ГРАНДАКСИН е строго индивидуален. Конкретният вариант избира между стандартните дози от 1-2 таблетки от 1 до 3 пъти дневно.

При неволно предозиране е възможно да се появи гадене и повръщане, обърканост, съобщавано е за провокиране на гърч. В такива случаи се търси незабавно медицинска помощ; добре е веднага да се вземе активен въглен.

Възможни нежелани ефекти

ГРАНДАКСИН по принцип се приема добре, но не са изключени страничните ефекти при прием на по-високи дози.
Най-често съобщаваните проблеми са свързани със стомашни неразположения – спазми и болки, гадене, образуване на газове, запек, както и сухота в устата. Има информация за кожни обриви, сърбеж, а също за нарушения на съня – безсъние, напрегнатост и нервност, раздразнителност, напрегнатост и/или болки в мускулите, главоболие, затруднено дишане. В ведки случаи е възможно да се провокира епилептичен припадък, превъзбуда или обърканост.

В повечето случаи тези симптоми не се проявяват; наличието им обаче е повод да се консултирате с лекуващия и лечението да бъде контролирано.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се приема при алергия към активната съставка или друг компонент.

Медикаментът не се прилага по време на бременност или кърмене. Категорично недопустимо е лечението с ГРАНДАКСИН през първия триместър на бременността; в изключителни случаи лекуващият може да допусне краткосрочен прием в минималната полезна доза, ако това е крайно наложително.

ГРАНДАКСИН не е подходящ за потребители, които са имали внезапно спиране на дишането по време на сън, страдат от дихателна недостатъчност, преживели са кома.

Специално внимание е необходимо към потенциални потребители на лекарството, ако страдат от сериозни бъбречни или чернодробни заболявания, епилепсия, глаукома. Необходима е внимателна преценка за начина на приложение при пациенти с психически заболявания.

Не шофирайте по време на терапията с този медикамент!

Приемът на алкохол и ГРАНДАКСИН едновременно е недопустим.

Медикаментът е предназначен за възрастни.

Взаимодействие с други медикаменти

ГРАНДАКСИН взаимодейства с някои лекарствени продукти, съвместяването с които изисква промяна на дози или режим, както и системно наблюдение. Става дума за други лекарства, които въздействат на централната нервна система, противоалергични, сънотворни и упойки; антикоагуланти, противогъбични, лекарства за аритмия и хипертония, противозачатъчни, за стомашни киселини.

________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 20 таблетки х 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *