ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народни лекове за кучешка тения

Два часа след ядене при ехинокок в черния дроб болния да взема по половин смокиня с парче лимон, приготвени така: два лимона, нарязани надлъж всеки един на по осем парчета и 24 смокини, нарязани на по две, се поръсват с половин чаена лъжичка печена стипца и една супена лъжица ревен и се заливат с чист винен оцет, така, че да се покрие всичко. Стои 2 дни за да попият лимоните и смокините оцета. Сместа се повтаря 2 пъти подред с прекъсване между първото и второто вземане две семици. 15 минути след смокините се изпива една чашка от 75 грама отварка от листа от пелин 90 грама, по 50 грама жълт смил и шишарки от хмел, 30 грама цвят от лайка, по 20 грама листа от горска ягода и листа от мъжка папрат. От тази смес две пълни супени лъжици се запарват с 500 грама вряща вода и се варят на тих огън 10 минути. Като изстине се прецежда.

Лечението е хирургично, но народната медицина предлага следното: сутрин, обед и вечер 30 минути преди яденеболният да изпива една чашка от 75 грама отварка от 250 грама корени от смрадлика, 180 грама корени от шипка, 100 грама корени от трънка, 25 грама корени от алтея, 20 грама кори от червена върба, 25 грама зърна от ръж, 25 грама шишарки от хмел. Всички корени и кори се насичат на ситно и се слагат в едно негледжосано гърне с вместимост 6 кг. След това се заливат с 5 литра вода, след което капакът на гърнето се замазва с хлебно тесто, на тих огън се вари в продължение на три часа и веднага се прецежда, за да не попият корените самата отварка. Отварката се държи на студено и в чисто стъкло, за да не вкисне.

Болният да изпива една чашка от 75 грама отварка от агримония, брезови листа, листа и цвят от бял равнец, листа и цвят върбинка, листа и цвят жълт кантарион, листа и цвят синя тинтява, шишарки от хмел по 50 грама от всяка. От тази смес три пълни супени лъжици с прибавка на една чаена лъжичка зърна от червена хвойна се запарват с 600 грама вряща вода и на тих огън се варят още десет минути. Като изстине се прецежда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *