Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да реагираме при висока температура или ухапване?

При висока температура осигурете охлаждане

visoka temperaturaПовишаването на телесната температура над 40 градуса може да е опасно, особено при децата, заради риска от конвулсии. Има само едно решение – слагайте мокри компреси, но не прекомерно студени, за да се свали постепенно температурата и да няма рязък студен контраст. Не прилагайте обратното – топли душове и дебели завивки, въпреки че болният го тресе. В случай на слънчев топлинен удар и симптоми като гадене, повръщане, главоболие, мускулни спазми, виене на свят, преместете човека на сянка. Намокрете главата и тялото му с напоени с вода кърпи, като често ги подменяте, за да са студени. Главата му трябва да е по-високо от гърдите, когато е в легнало положение. Дайте му да пие много вода.

При ухапване – без паника

Ако ухапването е от змия, първо се свържете с бърза помощ, след това веднага поставете ухапания да легне и стегнете с бинт, кърпа или колан ухапаното място. Това ще предотврати разпространението на отровата из организма, което може да бъде фатално.

Не се опитвайте да я изтеглите с аспиратор или спринцовка, защото се стига до обратния ефект поради активираното кръвообращение. Ако ухапването е от пчела, извадете жилото с пинсета, после сложете лед, за да се избегне подуването. В случай, че ухапаният е алергичен и няма в себе си необходимото лекарство, веднага извикайте бърза помощ, защото съществува риск от алергичен шок. Ако имате подръка алергозан или друг антихистамин, пострадалият веднага трябва да изпие една доза.

При загуба на съзнание

СИМПТОМИТЕ – човекът е в безсъзнание на пода. Повдигането на гръдния му кош и стомаха позволява да се отстрани хипотезата за инфаркт.

РИСКЪТ – първият риск е да се задуши с езика си, вторият – съдържанието на стомаха му да премине в белите дробове. Отворете устата му и се уверете, че езикът си е на мястото. Ако е глътнат – бръкнете и го извадете.

КАКВО Е НУЖНО ДА СЕ НАПРАВИ? – Поставете човека да легне странично, докато дойде спешната помощ, която веднага сте извикали.

 

8 ефикасни рецепти за домашно лечение, които са вечни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *