Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възпален език се оправя със зехтин

Сутрин, обед и вечер 10 минути преди ядене болният да жабурка устата си в продължение на 10 минути с една глътка чист маслинен зехтин приготвен така: на половин литър зехтин се прибавят 6 супени лъжици цвят от жълт кантарион и на водна баня се вари един час, оставя се да кисне 1-2 дни и се прецежда чрез изстискване. След жабуркането използваният зехтин се изплюва и веднага след това се изпива една супена лъжица от същата настойка.

Двадесет минути след вземане на зехтина се изпива една чашка от 75 грама отвара от ленено семе и листа от смрадлика по една супена лъжица от двете и анасон една пълна чаена лъжичка се запарват с 600 грама вряща вода и на тих огън се варят 10 минути. Като изстине се прецежда. Ако болния има надебелен език с оток или кора по него сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене да жабурка устата си с топла смес от 250 грама чист пчелен мед, добре разбъркан с 300 грама чиста сливова домашна ракия-бърка се на тих огън, без да завира. Веднага след това се изпива и една глътка от същата смес.

Десет минути след взимане на сместа се изпива една чашка от 75 грама отварка от дванадесетте билки:агримония, борови връхчета, гръцка коприва, жълт кантарион, жълт и бял равнец, миризлива лазаркиня, листа от горска ягода, малинови листа, орехови листа и листа от френско грозде по 50 грама от всяка. От тази смес три пълнени супени лъжици с прибавка на една изравнена чаена лъжичка зърна от хвойна се запарват с 600 грама вряща вода на тих огън и се варят още 10 минути. Като изстине се прецежда. Ако болния има лоша миризма на устата в продължение на 21 дни всяка сутрин 20 минути преди ядене да жабурка устата, носа и глътката си със слаб разтвор на калиев хиперманганат и веднага след това да изпива по една супена лъжица от същия разтвор.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *