Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкови отвари при рани по устните

Сутрин, обед и вечер преди ядене да се изпиват по 1-3 чаени лъжици или бирена мая или пресен селски хлебен квасец, или двете заедно, забъркани с малко плодов сок или вода и засилени с по една чаена лъжичка шипково брашно. Може да се прибави и салата от кълновете на жито заедно със суров спанак и червени домати с по-малко чист маслинен зехтин и винен оцет по вкус. В случая е полезно да се ядат сини сливи и хайвер от риба. След ядене да се вземат по 2 дражета витамин С и по едно драже витамин В2 по предписание на лекаря.

Вечер преди лягане топла клизма , последвана от баня на долната челюст с топла отварка от жълт кантарион и лайка. По три супени лъжици от двете билки се запарват с 600 грама вряща вода и се варят още 5 минути, като изстине се прецежда. След това устните се изтриват до сухо и раните се намазват с чист маслинен зехтин. Приготовление : 250 грама зехтин с прибавка на по една супена лъжица жълт и червен кантарион във водна баня се варят 1 час. Почива 24 часа и се прецежда през кърпа чрез изстискване. Добре действа и така нар. домашен мехлем, приготвен от пресен жълтък от кокоше яйце и чист пчелен мед по равни части. Едновременно се прави на врата компрес от 4 парчета, натопени в топъл чай от лайка, а на тила се поставя торбичка , напълнена с пресен селски хлебен квасец, засилен с една чаена лъжичка настърган хрян или пък с една супена лъжица кромид лук, наситно нарязан, държат се цяла нощ или докато досадят на болния.

Вечер преди лягане се прави топла баня на долната челюст с отвара от слез и лайка. Три супени лъжици листа и цвят от слез се запарват с 600 грама вряща вода и врят 5на тих огън 5 минути, след това се прибавят три супени лъжици цвят от лайка и като клокне 3 пъти се снема от огъня, кисне 20 минути и се прецежда. Болното място се налага с 1-2 сини сливи и отвътре и отвън. Махат им се коричките, месото се поръсва с пудра захар и налага. Едновременно се съчетава с компрес на врата от 4 парчета, натопени в чай от лайка-държат се цяла нощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Билкови отвари при рани по устните

  1. Pingback: Бързи съвети за горещи устни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *