ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КАЛМАБЕН / KALMABEN

Съдържа дифенхидрамин, калциев карбонат, целактоза 80, глицерин , гума арабика, повидон, восък, химетелоза , магнезиев стеарат, силикон диоксид , захароза, талк, титаниев диоксид

Предназначение

1КАЛМАБЕН е лекарствен продукт, подпомагащ овладяването на алергични пристъпи и пруритус (сърбеж). Препоръчва се и като сънотворно – при трудно заспиване и смущения, прекъсване на нощния сън. Продуктът е за краткотрайна употреба.

Как се приема

Медикаментът е предназначен за подрастващи над 12 години и за възрастни. Обичайната доза е една таблетка дневно; приема се половин час преди лягане с чаша вода. Часът на прием трябва да бъде съобразен с възможността за 7-8-часов сън.
КАЛМАБЕН не бива да се взема по-дълго от двуседмичен период.

При неволно предозиране е необходимо да се следи за негативни въздействия от рода на промени в сърдечния ритъм, объркване и безпокойство, конвулсии, изсушаване на лигавиците, зачервяване на кожата. На всяка цена трябва да бъде потърсена лекарска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с КАЛМАБЕН може да причини сънливост, усещане за умора и замайване, забавени реакции и нарушена концентрация в деня след прием на медикамента. В по-редки случаи се проявяват смущения в стомашно-чревния тракт, гадене и повръщане, диария или запек, киселини. Някои потребители се оплакват от сухи лигавици в носа и гърлото, главоболие, зрителни смущения, проблеми с уринирането.

Регистрирани са и промени в кръвната картина – включително анемия, безпокойство и агресия – особено при по-млади пациенти; освен това кожни алергични реакции, влошаване симптомите на безсъние, смущения в чернодробните функции.

Кога НЕ БИВА да се приема

Таблетките КАЛМАБЕН не бива да се приемат при известна алергия към някой от компонентите или към друг сроден продукт.

Медикаментът не е подходящ за деца под 12 години.

Да не се прилага в случаи на астма – остър пристъп, глаукома, тумор на надбъбречната жлеза, епилепсия, увеличена простата, смущения в сърдечния ритъм, при недостиг на калий или магнезий.

Продуктът не е приложим при бременност и кърмене.

Да не се приема, ако е консумиран алкохол или са погълнати антидепресанти.

Медикаментът трябва да се избягва, ако на следващия ден предстоят сериозни ангажименти с необходимост от висока концентрация.

Взаимодействие с други медикаменти

КАЛМАБЕН не бива да се взема едновременно с антидепресанти. Не бива да се комбинира с друг медикамент, съдържащ дифенхидрамин хидрохлорид, включително за външно приложение.

Да се избягва паралелен прием с лекарства за нормализиране на сърдечния ритъм, на високото артериално налягане, при паркинсонизъм, други сънотворни, наркотици, психотропни и обезболяващи опиоидни препарати.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *