Народна медицина при простудни заболявания

Смесват се 40 грама плодове от малина, 40 грама листа от подбел, 20 грама стръкове от риган. Прилага се при възпалителни заболявания на дихателните пътища с повишена температура. Две супени лъжици смес се запарва с 500 куб. см вряща вода. Чаят се вари 5 минути. Прецежда се и се пие топъл.

Смесват се 20 грама стръкове от мащерка, 15 грама стръкове от риган, 20 грама корени от бял оман, 10 грама стръкове от звъника, 10 грама цветове от иглика, 20 грама листа от подбел, 5 грама листа от мента. Три супени лъжици смес се залива с 600 куб. см вряща вода. След 10-15 минути чаят се прецежда и се изпива неподсладен с мед на три пъти за един ден.

Смесват се 20 грама стръкове от мащерка, 20 грама стръкове от риган, 20 грама листа от жиловлек, 20 грама плодове от анасон, 20 грама листа от мента. Прилага се при възпалителни процеси на горните дихателни пътища. Една супена лъжица се залива с 100 куб. см вряща вода. Оставя се да кисне десет минути. Чаят се пие топъл. Дневна доза три чая.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *