Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БАНЕОЦИН / BANEOCIN

Съдържа бацитрацин, неомицин, ланолин и бял мек парафин

Предназначение

baneocinБАНЕОЦИН унгвент е предназначен за локално външно приложение при бактериални инфекции на кожата. Съдържа два антибиотични компонента – бацитрацин и неомицин, които успешно овладяват инфекции по кожата и лигавиците. Препоръчва се при възпаления на космени фоликули и потни жлези, гнойни пъпки и инфектирани точки след оперативна намеса, импетиго, рани от изгаряния, екземи, цялостно – като профилактичен компонент след хирургични интервенции.

Как се приема

Продуктът е за локално външно приложение, използва се по лекарска препоръка. Унгвентът се намазва внимателно на тънък слой върху проблемната зона два-три пъти дневно. При необходимост от лечение на по-обширен участък от кожата е необходима лекарска консултация за максимално допустимото количество БАНЕОЦИН, използвано в рамките на едно денонощие.

Обикновено терапията е достатъчна след едноседмично прилагане.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на БАНЕОЦИН върху кожа, лигавици и открити рани обикновено е безпроблемно. Продължителното лечение обаче може да провокира алергични реакции – зачервяване и изсъхване на кожата, сърбеж и лющене. При подобни симптоми се налага лекарска консултация. Алергичните реакции са по-вероятни в случаите на лечение на разранена кожа, например с трофични язви.

Продължителното лечение с големи количества БАНЕОЦИН може да причини слухови нарушения, проблеми с вестибуларния апарат, нервно-мускулна блокада, негативно въздействие върху бъбречните функции.

Кога НЕ БИВА да се приема

Продуктът не бива да се прилага, ако е известна свръхчувствителност към някой от компонентите му.

БАНЕОЦИН не е подходящ за обработка на големи открити рани заради опасност от нефротоксичен ефект. Пациенти с бъбречни и чернодробни проблеми подлежат на периодичен контрол, ако се налага по-продължително лечение с медикамента.

Лечението на хроничен отит с този медикамент следва да се обмисли с оглед на вероятността прилагането му да причини слухови увреждания.

Не използвайте БАНЕОЦИН за лечение на външното ухо, ако мембраната на тъпанчето е перфорирана.

Бременни жени, които имат намерение да използват унгвента трябва да бъдат информирани, че при масираната му употреба не са изключени слухови увреждания на бъдещото бебе. По тази причина прилагането на продукта от тази потребителска група трябва да бъде единствено в неотложни случаи, в минималната действаща доза и за възможно най-кратко време.

При пациенти с нервно-мускулни заболявания може да се получи невромускулна блокада.

Продължителното прилагане на БАНЕОЦИН провокира развитието на резистентни патогени и гъбички.
Обработена с БАНЕОЦИН кожа не бива да се излага на слънце заради опасност от фототоксичен ефект.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелното прилагане на БАНЕОЦИН с аминогликозидни антибиотици може да засили нефротоксичния ефект от продукта. Такива прояви има и при съвместна употреба с някои диуретици.

Вероятността за невромускулна блокада нараства при съвместно приложение на БАНЕОЦИН с анестетици и мускулни релаксанти.

_________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за разфасовка от 20 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *