Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте марули за пречистване на организма

Пролетта е сезонът на пресните марули и салати, с помощта на които ще влезем бързо във форма и ще пречистим тялото си

През пролетта се консумират много пресни салати и марули. След празничните дни, когато често прекаляваме с яденето на меса и по-тежки храни, е важно да влезем бързо във форма за предстоящия летен сезон, но и да пречистим организма си, съветва ни vnews.bg.

Най-добрият начин да влезем бързо във форма и да пречистим тялото ни от натрупаните токсини е да преосмислим хранителния ни режим. За да се справим с този проблем трябва да се подготвим за пречистваща диета.

марули
Пролетта е сезонът на пресните марули

В този хранителен режим трябва да включим листните зеленчуци като спанак, салати и марули. Те са изключително богати на витамин А и С, съдържат много хлорофил. Те спомагат за извеждането на вредните токсични вещества от тялото ни. За да ни помогнат обаче тези листни зеленчуци трябва да се консумират в суров и пресен вид.

Освен марули и салати, диетолозите препоръчват да включим в менюто си прясното зеле. То спомага за правилното функциониране на черния ни дроб, за който се казва, че е депото на вредните вещества в тялото ни. Освен като прясна салата, зелето може да се включи в приготвянето на супа и дори като смути.

Много важен елемент от пречистването на организма ни е консумирането на червеното цвекло. Цвеклото е богато на фибри, които образуват антиоксидантни ензими. Те спомагат за извеждането на вредните и токсичните вещества от тялото ни.

Затова, за да сте здрави и да сте във форма за лятото, не забравяйте да си хапвате от вкусните пролетни салати и марули, към които можете да добавите цвекло и прясно зеле. Важно е обаче да сте сигурни, че салатите и марулите, които слагате на трапезата си, са екологично чисти. Затова внимавайте от кого си купувате тези листни зеленчуци на пазара. Избирайте производители, които няма да са третирали салатите и марулите с много изкуствени торове и пестициди.

Алказакс БИО срещу рак
Алказалирайте организма си срещу тежки заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *