ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доверете се на лекаря си – той притежава уникални знания!

Защо е важно да се доверите на лекаря си? Лекарят ви играе важна роля за здравето и живота ви. Той притежава уникалните знания, с които да дава препоръка, да диагностицира проблема или да предписва лечение, за да бъдете в добра и здравословна форма.

trust doctorИмайте предвид, че лекарят ви е и страшно ангажиран. Проучвания показват, че личният ви лекар преглежда от трима до петима пациенти на час, като отделя по 10 минути на всеки от тях – малко по-малко от времето, за което се пече замразена пица. Това не означава, че той не е добър или не дава всичко от себе си. Означава просто, че независимо колко е компетентен, пред кабинета винаги ще чакат и следващите пациенти за десетминутния си преглед.

Именно поради това не може да очаквате от него да е напълно посветен на грижите за вас. Не това е работата на личния лекар. Той трябва да прави онова, което върши всеки друг квалифициран специалист, независимо дали е автомонтьор, счетоводител или адвокат – да преценява състоянието ви, да дава решения, когато ситуацията го изисква, и да открива проблемите, преди те да са станали сериозни. През останалото време – всъщност през повечето време – отговорността да се грижите за здравето си е изцяло ваша. Ето тук би ви бил от полза нашият сайт.

Вие командвате

Тук ще откриете съвети как да „поемете пълния контрол“, за да имате здраво сърце. Което е още по-хубаво, ще намерите съвети, които малко лекари биха имали време да ви дадат, дори и ако отделят за вас двойно или тройно повече време от обичайното. Препоръките се концентрират върху овладяването на стреса, откриването на щастие и избягването на вредни вещества за организма и всички тези стратегии значително ще намалят риска ви от инфаркт. Според нашите съвети плодовете и зеленчуците са с най-добро прочистващо артериите действие, а някои подправки са способни да намалят концентрацията на мазнини в кръвта. Излизането на въздух и разходките из квартала веднъж или два пъти дневно буквално могат да прибавят години към живота ви.

Лекарите имат медицинско образование – те знаят как да ви накарат да се почувствате добре с помощта на лекарства, шини или операции, когато сте ранени или болни.

Повечето вършат работата си отлично. Има и много медици, които се обръщат към естествените методи на лечение и вземат под внимание начина на живот, като препоръчват природосъобразното хранене и спортуването. Но сред тях има и такива, които може би няма да са запознати с методите, предлагани в този сайт. Лекарите са склонни да разчитат на фармацевтичните продукти, поради което само във Великобритания през 2003 г. са предписани и купени 650 милиона лекарства – това е средно по 13 медикамента на човек. 180 милиона от лекарствените продукти са били използвани при сърдечносъдови заболявания.

И ако лекарят ви винаги трябва да бъде най-надеждният ви здравен съветник, той не бива да е единственият, който се грижи за вас. Всички ние имаме задължението да поемаме отговорност за собственото си състояние и да вземаме крайните решения за здравето си.

Нашит сайт ви учи как да поддържате здравето си и да го подобрявате. Всеки от съветите ни е научно обоснован. Всъщност изследователите както в Европа, така и в САЩ, безброй пъти са доказвали, че предприемането на прости стъпки като тези, описани в публикациите ни, могат да изиграят важна роля за здравето на сърцето.

Бъдете честни с лекаря си

Здравата връзка лекар-пациент е ключова за извличането на максимална полза за здравето. Много е лесно да се обвинят припрените и груби лекари за влошаването на тази връзка, но всъщност често ние също не сме прави. Най-големият ни недостатък е скриването на истината за количеството изпушени цигари или изпит алкохол.

Не очаквайте от лекаря да ви помогне, ако не знае колко точно пушите и пиете или дали разчитате предимно на лекарствата или на свободно продаваните добавки. Коментирайте всички медикаменти, които приемате ежедневно, също и витамините, минералите, билките и другите добавки. Бъдете откровени за хранителните си навици и физическото си натоварване. Ако имате някакви притеснителни симптоми или изпадате в необичайни състояния, бъдете открити, дори и да се страхувате да говорите за тях. Нахвърляйте си бележки с въпросите, за да не забравите какво сте искали да попитате, когато сте в лекарския кабинет, но не пишете дълги списъци.

Ако лекарят ви не изглежда заинтересован или се опитва да ви откаже от активната ви роля в грижата за вашето здраве, поинтересувайте се как можете да се запишете при друг семеен лекар. За жалост здравната система страда от недостиг на общопрактикуващи лекари, така че това може да се окаже по-трудно, отколкото изглежда. Но все пак повечето медици с желание ви изпращат при друг колега от груповата практика при необходимост.

Работете  като  отбор

Най-добре е да използвате плана за здраво сърце в съчетание с грижите на лекаря ви. Ако следвате нашите съвети, лекарствата и медицинските прегледи вероятно ще намалеят, но ние нямаме за цел да заменим стандартната медицинска грижа. Вие и лекарят ви сте екип, който защитава най-добре интересите на сърцето ви. Ако в момента страдате от високо кръвно налягане, диабет или други рискови за сърцето състояния, не трябва да пропускате редовните прегледи.

Каквото и да е състоянието ви в момента, дори и да сте абсолютно здрави, е добра идея да проверите кръвното си налягане и холестерола, ако сте над 40 години и никога преди не сте се тествали.

Следва списък от тестове, които лекарят може да ви направи. Някои от тях са нужни веднъж на три години, други – всяка година или по преценка на общопрактикуващия лекар. По-възрастните хора и пациентите с ясни рискови фактори се изследват по-често.

Медицинска история

Когато се регистрирате като пациент, обикновено попълвате формуляр, в който отбелязвате всички свои заболявания, както и тези на вашите родители. Лекарят използва информацията, за да научи дали в семейството ви е имало случаи на сърдечно заболяване или други рискови фактори. Ако реши да ви прегледа, може би ще преслуша сърцето ви, ще измери пулса и кръвното ви налягане.

Кръвна глюкоза

Този тест, познат като „изследване на захарта“, проверява пациента за диабет (основен рисков фактор за сърдечносъдови заболявания). Много лични лекари използват малки устройства, наречени глюкомери, които дават моментален резултат само след изследване на кръвта, взета от пръста. Другият начин е чрез обикновено изследване на урина.

Кръвно налягане

Тъй като кръвното налягане е главен показател за състоянието на кръвоносната система, препоръчително е да го проверявате на всеки две години, след като навършите 40, или по-често, ако лекарят ви сметне за необходимо. Редовно измерване на кръвното налягане може да направи и медицинската сестра.

Холестерол

Това изследване се прави от сестра или лекар. Тестът измерва нивата на полезните и опасните липиди (мазнини) в кръвта. Като цяло едно изследване на всеки две години, след като навършите 40, е достатъчно, но ако сте мъж над 45 и жена над 55 години или при вас са налице два или повече рискови фактора за сърдечносъдово заболяване, добра идея е да се изследвате всяка година.

ЕКГ

Тестът ЕКГ (електрокардиограма) е безболезнен – при него към тялото ви се прикрепват електроди, регистриращи сърдечната дейност. Апаратът чертае графика на електричните промени, които протичат в сърцето при всеки негов удар. Лекарят ще препоръча това изследване само ако сметне, че при вас са налице рискови фактори за сърдечносъдово заболяване.

ЕКГ при натоварване

Това е ЕКГ, провеждана, докато вие карате медицинско колело. Препоръчва се, ако лекарят ви подозира или иска да изключи сърдечно заболяване, което би се проявило при физическо натоварване.

Изследването може да се използва също и за определяне на количеството упражнения, които са безопасни за вас, особено по време на сърдечна рехабилитация или след инфаркт.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *