ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето с какво са полезни ябълките и зеленият чай!

Учени от Института по хранителни изследвания в САЩ разкриха с какво точно ябълките и зеленият чай са полезни за човешкото здраве.

teeeeЯбълките и зеленият чай потискат активността на молекулите VEGF, които могат да причинят атеросклероза. За това информират от meddaily.ru по данни от Zee News.

Молекулите VEGF участват във формирането на кръвоносните съдове, или ангиогенезата. Ангиогенезата играе ключова роля в развитието на тумори, появата на атеросклеротични плаки и спонтанното разкъсване на кръвоносни съдове. Запушването на кръвоносните съдове със склеротични плаки, както и втвърдяването на кръвоносните съдове повишават риска от сърдечни пристъпи и инсулти.

Фокус на цитираното изследване са били клетки от кръвоносните съдове на човека. Учените установили, че ниските концентрации на епигалокатехин галат (EGCG) в зеления чай и процианидинът от ябълките въздействат неутрализиращо върху функциите на споменатите молекули VEGF. Всъщност отдавна се знае, че полифенолите намаляват активността на VEGF. teeeСега за първи път се доказва, че въздействието на полифенолите върху въпросната молекула започва още в момента, когато те попаднат в организма. И не просто започва, а резултатно въздейства и променя благоприятно степента на риска от нежелани събития по отношение на здравето.

Въпросното изследване на пръв поглед не блести с оригиналност, тъй като ползата от зеления чай, както и от ябълките, е нещо, в което вероятно никой не се съмнява. Ефектите от двата продукта са доста пространно и задълбочено проучени. Новото проучване на практика показва как точно се случват нещата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *