ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Палачинки с брашно от елда за безглутенова диета

Предлагаме ви чудесна рецепта без съдържание на глутен. Елдата не е зърнен продукт, като пшеницата или ориза, а е семе на плод, подобно на ревена. Брашното от елда има вкус на ядки, което придава допълнително очарование на тези палачинки.

Продукти

3 ябълки, круши или сливи, изчистени и нарязани на парчета

1/3 чаша чист кленов сироп

1 чаша елдено брашно

1/3 чаша брашно от кафяв ориз

2 супени лъжици кафява захар

1 чаена лъжица бакпулвер

½ чаена лъжица сода бикарбонат

½ чаена лъжица сол

½ чаена лъжица кимион

¾ чаша прясно мляко

2 супени лъжици рапично олио

2 яйца

Инструкции

Намажете с мазнина тиган с незалепващо покритие и го загрейте на умерен огън. Задушете ябълките за пет минути или до омекване, като ги обръщате от време на време. Добавете сиропа и намалете котлона, колкото да поддържате сместа топла.

Разбъркайте брашното от елда, оризовото брашно, кафявата захар, бакпулвера, содата бикарбонат, солта и канелата в голяма купа. Разбийте млякото, олиото и яйцата с миксер. Добавете ги към сместа с брашното и разбъркайте.

Намажете с мазнина тиган с незалепващо покритие и го загрейте на умерен огън. Поставете 2 супени лъжици от тестото върху тигана и оформете палачинката. Оставете я да се изпържи за около 3 минути, докато долната страна покафенее, а по горната се появят мехурчета. Обърнете я и пържете до покафеняване на другата страна. Извадете я в чиния и я покрийте, за да я запазите топла. Сервирайте с плодовия сироп.

Хранителна стойност

328 калории, 7 г протеини, 54 г въглехидрати, 7 г влакнини, 10 г мазнини, от които 2 г наситени, 88 мг холестерол, 283 мг натрий

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *