Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте тази салата, за да се предпазите от грип!

Цитрусовите плодове спомагат за по-доброто усвояване на калция от спанака. В тази рецепта сокът от портокала и лимона е комбиниран с чесъна за превъзходна марината. По време на печенето на пилето маринатата се сгъстява и се превръща в ароматен дресинг за салатата.

pilewko s portokal

Салата с пилешко месо и портокал

Продукти

Половин  чаша портокалов сок

2 супени лъжици лимонов сок

2 супени лъжици сок от зелен лимон

1 скилидка чесън, намачкана

4 половинки обезкостени пилешки гърди (около 500 г)

2 супени лъжици зехтин

120 грама млади зелени зеленчуци

1 червена чушка, изчистена и нарязана на ивици

1 портокал, разделен на парчета

Инструкции

Смесете портокаловия и лимоновия сок с чесъна и излейте сместа в запечатваща се торбичка. Сложете пилето вътре и го завъртете, за да се покрие с маринатата. Запечатайте торбичката и я оставете да престои в хладилник от 1 до 3 часа.

Загрейте скарата (или грила). Намажете я с мазнина. Извадете пилето от торбичката, като запазите маринатата. Печете пилето, докато стане готово, за около 15 минути.

Сложете маринатата в малък тиган на котлона. След като поври 3 минути, свалете я от котлона и добавете зехтина, като бъркате непрекъснато.

Разпределете зеленчуците, червената чушка и портокала в четири чинии. Нарежете пилешкото, поставете го върху салатата и поръсете с маринатата

Хранителна стойност

241 калории, 29 г протеини, 13 г въглехидрати, 4 г влакнини, 9 г мазнини, от които 1 г наситени, 68 мг холестерол, 123 мг натрий

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *