Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Печена сьомга със спанак

Балсамовият оцет добавя сладък вкус на пикантните ястия. Тъмният цвят и сладостта му се дължат на дългия престой в бъчви, подобно на виното. Ако тъмният цвят не ви се нрави, изберете светъл балсамов оцет.

pe4ena siomga zelen4uciПродукти

Половин чаша балсамов оцет

2 супени лъжици кафява захар

1 чаена лъжица горчица на прах

половин чаена лъжица сол

500 г сьомга, нарязана на 4 парчета

1 супена лъжица зехтин

1 голяма глава червен лук, нарязана на шайби

240 г млад спанак

Инструкции

Загрейте скарата или грила. В малка купа смесете оцета, кафявата захар, горчицата и солта. Намажете сьомгата с половината от сместа. Печете на скара или грил до готовност, за около 4-5 минути, като на всеки 2 минути мажете рибата с четка, натопена в сместа.

Загрейте мазнината в голям тиган на умерен огън. Запържете лука до златисто за около 2 минути. Покрийте тигана и гответе още 2 минути до омекване на лука. Добавете спанака, като разбърквате. След минута сложете и останалата смес с оцета и продължете да бъркате, докато спанакът потъмнее и сосът се сгъсти.

Разпределете сместа със спанака в четири чинии. Поставете върху всяка порция по едно парче сьомга.

Хранителна стойност

356 калории, 31 г протеини, 13 г въглехидрати, 2 г влакнини, 20 г мазнини, от които 4 г наситени, 84 мг холестерол, 428 мг натрий

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *