Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шоколадови бисквити с бадеми, полезни за кожата

Тези бисквити с ниско съдържание на мазнини са истинско кулинарно изкушение. Бадемите са източник на витамин Е, а шоколадът е богат на антиоксидантни вещества. Бисквитите са много подходящи за следобедната чаша кафе.

chocolate biscuiteПродукти

2,5 чаши пълнозърнесто брашно за сладки

¾ чаша захар

2 чаени лъжици бакпулвер

1 чаена лъжица канела

1 чаена лъжица сол

1,5 чаши цели бадеми

180 г натурален шоколад (60% съдържание на какао), натрошен

4 големи яйца

Инструкции

Загрейте фурната до 180 °С. Покрийте хартията за печене с пергаментова хартия. В голяма купа размесете брашното, захарта, бакпулвера, канелата и солта. Добавете бадемите и 2/3 от шоколада.

Разбийте яйцата в малка купа и ги добавете към сместа с брашното. Поставете тестото на плот, поръсен с брашно, и започнете да го месите, докато стане гладко. Разрежете го на две и оформете парчета с дължина 30 сантиметра и диаметър 8 сантиметра. Поставете ги на хартията за печене и печете около 30 минути или докато коричката стане твърда и покафенее. Прехвърлете ги на решетъчна подложка и ги оставете да се охладят около 2 часа.

Разрежете с назъбен нож рулото на по-малки парчета. Наредете ги върху пергаментовата хартия и ги изпечете за 30 минути, докато добият кафяв цвят. Прехвърлете ги на решетка и оставете да изстинат за 30 минути.

Междувременно поставете останалия шоколад в малка купа и го разтопете в микровълновата фурна. Разбъркайте го и залейте бишкотите с него.

Хранителна стойност

80 калории, 2 г протеини, 10 г въглехидрати, 1 г влакнини, 4 г мазнини, от които 1 г наситени, 18 мг холестерол, 75 мг натрий

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *