ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Репей – цяла аптека само в едно растение

Репей се използва широко в народната медицина. И така е от векове

репей

Корени, листа, а дори и семената на репея са полезни. Лекарства, които се получават от растението репей, са способни да нормализират обмяната на веществата, да подобрят състоянието на кръвта, чревната функция, възстановяване на стомаха и да възстановят косата. Това растение е отлична профилактика срещу отлагане на сол и образуването на камъни.

Ползват се корените само на младото растение репей. Листата и семената могат да бъдат събрани за бъдеща употреба. Всичко се суши внимателно на сянка, стрива се или се смила.

Репей за болка в ставите

Пие се по една равна чаена лъжичка прах от корени на репей – сутрин и вечер.

Лечение на рани с репей

Когато има дълго незаздравяващи рани ще помогне мехлем, който може да бъде получен от 80 грама пресен корен от репей и 200 грама растително масло. Настоява се корена в маслото на топло място половин ден, след което оставете да къкри за 15 минути на тих огън и се прецежда. Мажете с този мехлем рани, язви, пчелни ужилвания, акне. Това лекарство се нарича още репейно масло и е широко използвано, за да се отървете от пърхота и окапване на косата.

Репей при инфекции

Ако имате инфекция на пикочния мехур, ревматизъм, подагра, болки в кръста, холелитиаза, пийте отвара от корени на репей корени. За подготовката ѝ се взема 100 грама предварително смачкани корени и се варят в 1 литър вода за един час. Прецедете и добавете мед на вкус. Пие се по 50 мл в продължение на 4 дни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *