ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Стъпвай леко с грижа за краката всеки ден

Има стотици рецепти за прочистване на стави, разширени вени и какво ли още не

крака умора Понякога краката ни болят не защото нещо със ставите, мускулите или вените не е наред, а защото са уморени или възпалени. как да им помогнем и какво да направим, за да стъпваме отново леко?

Ако усещате болезнено напрежение или крампи в мускулите – разтърсете ги. Първо единия крак, после другия. Седнете и ги изпънете напред, като извивате пръстите нагоре и надолу.

Ако стоите прави дълго време, пристъпвайте от крак на крак. Сменяйте стойката и стъпете на нещо по-меко – изтривалка, килим.

При схващане събуйте обувките, седнете на стол и изпънете крака напред. Направете 10 кръга с ходилата в едната и в другата посока. Наведете пръстите силно надолу, а после нагоре по 10 пъти. Накрая хванете пръстите и един по един ги издърпайте напред.

Масажирайте ходилата с топка за тенис или с бирена бутилка, като я търкаляте по пода.

Изсипете шепа боб на пода и се разходете по зърната. Купете си назъбена ролка за масаж на крака.

Грижи за ходилата – всеки ден

Вкъщи вечер вдигнете краката на 45 градуса спрямо тялото и се отпуснете за 20 минути.

Потопете ги в топла вода с шепа морска сол, после масажирайте с овлажняващ крем. Това се редува с ароматна вана за крака с по 6 капки масло от евкалипт и от розмарин. Ако нямате, направете силна запарка от лайка или мента с 5 пликчета чай в 2 чаши вряща вода. Изсипете я в
3 л топла вода и натопете краката. После изплакнете с редуване на топла и студена вода.

Масажирайте ходилата с масло с кръгови движения. С палеца на ръката разтрийте извивката на ходилото, като натискате по-силно.

Увийте в мокра кърпа няколко кубчета лед и търкайте с тях ходилата и глезените. Ледът облекчава възпалението и обезболява. След това подсушете и напръскайте с малко ябълков оцет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *