Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ-6 причини да страдате от екзема

Причините за възникване на неприятна и мъчителна екзема са много и голяма част от тях са изследвани от науката. Ето шест от тях, които най-често са виновни за кожните проблеми:

  1. екземаХраненето. Всъщнот това наистина е причина №1 за екземите – много хора се оказват чувствителни към цели групи храни или компонент в тях. Сред продуктите, които излагат на риск здравето на кожата, според medikforum.ru са цитрусовите плодове, ядки, мляко, пилешко месо, соя, пшеница и морски дарове. Жертвите на екзема трябва да са наясно със своята свръхчувствителност и да изключат от менюто си дразнещите храни.
  2. Сапуни и козметика – ето още един масов дразнител. Част от тях съдържат химически компоненти, масла и кристали, причиняващи алергична реакция на кожата. В списъка на виновниците са сапуни, овлажнители, кремове за лице и тяло, душ гел, парфюми. За предпочитане е при чувствителна кожа да се избират продукти на билкова основа, в които химията е значително по-малко.
  3. Температурни промени. Някои екземи се проявяват при рязка смяна на външните температури. Например рязкото застудяване или горещините поставят кожата в ситуация на стрес, прекомерно изсушаване, от което следват екземи.
  4. Тъкани. Неслучайно много хора съзнателно търсят памучни тъкани за дрехи и спално бельо. Синтетиката в редица случаи действа разболяващо на кожата.
  5. Стрес. В състояние на стрес организмът реагира с възпалителни процеси и това се отразява на кожата. Затова хората, които преживяват стрес от различно естество, получават обриви или страдат от пъпки.
  6. Бижута. Понякога материалът, от който са изработени, може да раздразни кожата заради наличието на дразнещ компонент в сплавта. С тази ситуация е просто да се справим: когато забележим подобна реакция – просто преставаме да носим съответното бижу.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *