ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 важни въпроса за женското здраве

Важни неща за женското здраве

Всички ние си задаваме въпроси за нашето здраве, независимо от възрастта ни. Ето и отговорите на специалистите относно женското здраве.

женското здраве1. Вече една година се опитвам да имам дете, трябва ли да мина на хормонална стимулация?

Хормонална стимулация с хапчета се прилага само при липса на овулация или при нередовна овулация и при условие, че яйчниците са единствените виновници за смущенията в овулацията. Но като начало трябва да се направят обстойни прегледи по отношение на вашата и на партньора ви плодовитост и едва тогава да се прецени какво лечение да се проведе.

2. Пуша, може ли при това положение да ми се постави спирала с прогестерон?

Ако сте над 35 години, пушенето и противозачатъчните хапчета, пластири, пръстени, които съдържат естрогени, не са добро съчетание. Но спиралата с прогестерон, която се поставя в матката, има локален ефект: тя въздейства върху лигавицата на матката, като възпрепятства оплождането на яйцеклетката, без да влияе върху хормоналния цикъл.

3. Какви са признаците за половопредавана болест?

Процентът на болестите, предавани по полов път, е голям, най-вече сред младите – 15-25-годишните. А най-добрият начин да се предпазят от тях си остава презервативът. Ако сте поели вече рискове, и ако имате течение, сърбежи, уринарни смущения, болка при секс, поява на едно или много образувания в слабините или лезия в интимната зона, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

4. Освен хормонално лечение, какви са другите решения, за да се посрещне по-леко менопаузата?

Медицинско изследване, проведено през 2008 година сред 500 пациенти, потвърди, че 90% от жените са имали значително по-малко горещи вълни през 15-те дни хомеопатично лечение, на което са били подложени. Но то се прилага индивидуално, според оплакванията на пациентката. Добре е също да се пие магнезий, защото недостигът му утежнява симптомите на менопаузата. Трябва също да си направите кръвен анализ, защото жените в менопауза нерядко имат недостиг и на мед, флуор, фосфор, селен и цинк.

5. На 45 години съм. Трябва ли все още да се подлагам на контрацепция?

Женската плодовитост намалява след 40 години, но до 50 или дори до по-късно възможността от забременяване си остава. Докато имате цикъл, трябва да се пазите, ако не желаете да забременявате. Колкото до начина ви на контрацепция, най-добре е да го определи гинекологът ви. Не разчитайте обаче на несигурните методи на предпазване като изчисляване на периодите на плодовитост или мерене на вагиналната температура, те са доста рискови, защото цикълът с годините става нередовен, а овулацията – непредвидима.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *