ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Семейните проблеми увеличават риска от астма при детето

Колкото по-спокойна е обстановката, в която детето расте, толкова по-здраво ще е то

Астма-болно-дете Учените от Американския колеж по алергии, астма и имунология интервюирали повече от 92 000 деца на възраст от няколко месеца до 17 години. Те търсели връзка между астмата и проблемите в семейството. Проучването показва, че най-голяма опасност от астма при деца се увеличава при развод, раздяла на родителите, проблеми с алкохол, наркотици и насилие в семейството, пише The Daily Mail.

Също така, рисковите фактори включват лишаване от свобода, психични разстройства и смърт на членове на семейството. Един такъв фактор увеличават риска от астма при детето поне с 28%. Пет или повече фактори увеличават риска наполовина. Сред децата, които са участвали в проучването, 31% са имали поне един от горе изброените фактори. Най-често това е родителски развод или предстояща раздяла.

25% от децата, които действитено са изправени пред 5 или повече фактори, страдат от астма, в сравнение с 12% от тези, които не са имали негативен опит. Колкото повече фактори, присъстващи в живота на детето, толкова по-голям е рискът от астма. Две трети от децата са имали негативен опит, 17% са изправени пред един от факторите, на 4% – с три, а почти всяка стотна – на 5 или повече.

Изводът е, че има връзка между емоциите, които изпитва хлапето и астмата. Около това заболяване все още много въпросителни, но учените полагат усилия да разгадаят повечето от тях.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *