Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лек за болки в гърба

Отвара за вана от бор. 1 кг млади борови иглички се заливат с 3 литра кипяща вода. Врат 10 минути на тих огън, запарват се 4 часа и течността се прецежда. Във ваната с температура на водата 30-35 градуса се добавя 1 литър отвара. Времетраенето на процедурата е 10-15 минути. Билковите вани отпускат мускулите на гърба, което от своя страна облекчава болките в гръбначния стълб.

300 грама цветове от лайка се заливат с 5 литра вода и се кипват. Запарват се 2 часа и течността се прецежда. Запарката се излива във ваната. Освен, че успокоява болките тази процедура отстранява и спазмите.

Много ефикасни са контрастните вани с билкови запарки. Препоръчва се в студената вода да се направи запарка от мента, маточина. 200 грама билка се слага на 5-6 литра вода, запарва се един час и се прецежда. В горещата вода за ваната може да се прибави и предварително приготвена запарка от билки със загряващо действие-мащерка, вратига, клонки от хвойна, бял равнец. Ако нямате възможност да направите тази процедура в две горещи вани, използвайте два дълбока легена или две кофи, за да направите контрастна вана само на краката. В единия съд налейте студения билков разтвор, а в другия съд горещия. Отначало потопете двата си крака в горещия разтвор за 60 секунди, след това в студения за 10-20 секунди. Повторете 3-4 пъти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *