ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още митове и факти за кариеса –част 3

Част 1, част 2

Чувствителността на зъбите поставя началото на кариесите

karies-3Мит. Чувствителността на зъбите може просто да означава свръхчувствителни зъби или начало на разрушаване на корена на зъба. Винаги можете да получите фрактура или счупен зъб или нужда от депулпация. Има най-различни причини (включително кариес), които могат да доведат до чувствителността на зъбите.

Зъбният кариес е единствената причина за отстраняване на нерва на зъба

Мит. Отстраняването на кореновия канал е необходимо само ако е увреден нервът в зъба. Нелекуваният кариес може в крайна сметка да доведе до увреждане на нервите, но има и много други причини.

Счупвания, пукнатини и други наранявания на зъба също могат да причинят увреждане на нервите. В много случаи и полирането може да увреди зъбите достатъчно силно, за да има нужда от депулпация.

Пломбирането и шлифоването на зъбите може да доведе до кариес

Факт. Пломбирането и шлифоването са някои от най-опустошителните неща за вашите зъби. При нормална дъвчене зъбите са в контакт за милисекунда и се износват леко. Но при пломбирането и шлифоването се получава голям натиск върху зъбите за по-дълги периоди.

В крайна сметка това може да доведе до повреди, пукнатини и счупвания на зъбите и кариесите ще се формират по-бързо.

Няма нужда да се притеснявате за зъбите на бебето

Мит. Бебешките зъби държат място за постоянните зъби. Ако не се лекуват кариесите на млечните зъби, с течение на времето, проблемите могат да се развият в по-силна болка и абсцеси.

Използването на конец за зъби и изплакване е най-добрия начин за предотвратяване на кариес

Факт. Абсолютно, превенцията е ключов метод. Трябва да премахнете бактериите от зъбите: мийте зъбите два пъти дневно с флуоридна паста за зъби, използвайте конци и не забравяйте да изплакнете. Старателната орална хигиена ще ви спести много неприятности.

 

 

Как да направим зъбите си по-бели?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *