Лесна поза от йога тонизира мускулите и ума

Позата от системата йога с трудно произносимото име прасарита падотана сана разтяга гърба и краката и действа тонизиращо на мускулатурата

прасарита Освен това подобрява кръвообращението към мозъка, което облекчава умората, сваля чувството на тревожност и успокоява ума.

Следвайте инструкциите, за да постигнете оптимален ефект. Застанете в изправена позиция, с колкото може по-разтворени крака. Издишвайки, поставете ръцете на пода, като в същото време не сгъвате краката. След това бавно наведете тялото напред. При изпълнението на тази част ще усетите разтягане в областта на кръста. Предната част на тялото огънете така, че по възможност главата да докосне пода. Задръжте 10-15 секунди, като дишате бавно. След това преминете в изходна позиция. Ако главата ви не опира в пода, поставете пред вас възглавница.

Избягвайте тази поза при болки в кръста или при скорошна травма на краката, гърба или раменете. Тя не се препоръчва и на хора със запушени синуси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *