Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хомеопатичните лекарства не са по-различни от плацебо?

Хомеопатичните лекарства имат същия терапевтичен ефект като плацебо

хомеопатия Австралийските учени предупреждават, че хората са подложени на здравен риск, ако са избрали лечение с хомеопатия, вместо с традиционни лекарства.

Проведено е мащабно проучване в Австралия, което отново потвърди мнението на много учени, че хомеопатичните лекарства не са по-ефективни от обикновено плацебо. Ето защо хората, които предпочитат да бъдат третирани с хомеопатични, вместо традиционни лекарства, рискуват да не се излекуват никога, или да усложнят положението си.

Австралийските експерти не настояват да се използва хомеопатични лекарства за лечение на хронични, тежки или заболявания, които имат потенциал да станат много сериозни или хронични. Междувременно, хомеопатията е запазила висока популярност и нейните услуги се използват от над 200 милиона души по целия свят.

Поддръжници на хомеопатични лекарства твърдят, че те могат да се използват за лечение на остри и хронични заболявания. Основният принцип на хомеопатията е „колкото е по-голямо сходството между болестния процес и действието на съответната субстанция върху организма, от която е приготвено съответното хомеопатично лекарство, толкова по-голяма степен на разреждане на това лекарство“. В така наречените „хомеопатични лекарства“ се съдържа само една малка доза от активната съставка, която може да се намери в традиционните лекарства.

Учени от Австралийския национален здравен и медицински съвет за научни изследвания са провели мета-анализ на 225 проучвания относно ефективността на хомеопатичните лекарства от 1997 г. до настоящия момент. Учените използват само двойно-слепи, рандомизирани проучвания, с различно висока обективност и безпристрастност.

Във всички изследвания са включени изпитания на хомеопатични лекарства, заедно с използването на плацебо като контрол за тяхната ефективност. Нито едно изследване не е показало, че хомеопатичните лекарства са по-ефективни от плацебо при лечение на пациенти и облекчаване на техните симптоми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *