Черният чесън – двойно по-силен и лековит

Черният чесън е истинско природно лекарство, което има невероятни ползи за здравето

 

Макар и не толкова известен като своя бял колега, черният чесън се радва на голяма популярност в гастрономическите кръгове и алтернативната медицина.

Станал популярен заради честото му използване в корейските ресторанти, обикновения чесън става „черен чесън“ чрез процес на едномесечна ферментация при строго контролирани топлина и влажност. Здравните ползи от черния чесън са изтъквани от билкарите и от лечителите, които се занимават с източна медицина.

черен чесън
Черният чесън е много полезен

Защита от рак и понижение на лошия холестерол

Процесът на едномесечна ферментация на черния чесън допринася за създаването на един вид супер чесън. Съединението в чесъна – S-allylcysteine, естествена съставка на пресния чесън и производно на аминокиселината цистеин, е било намерено в много по-големи концентрации в черния чесън и се смята за добър начин за понижаване на холестерола и намаляване риска от онкологични болести, съобщава HealthMad.com.

Защита от инфекции

Белият обикновен чесън съдържа антимикробен, антибиотични и антимикотични средства и неговото активно вещество алицин. В черният чесън, S-allylcysteine ​​помага за по-бързото усвояване на алицин, помагайки му да се метаболизира по-лесно, което доказва действително подсилената защита срещу инфекции.

И не на последно място – черният ферментирал чесън съдържа два пъти повече антиоксиданти от белия си събрат.

витамин B17
Витамин В17 вече е достъпен и у нас!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Черният чесън – двойно по-силен и лековит

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *