ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 златни рецепти от старите билкарски книги връщат слуха и гонят болката от ухото

Ухото най-често боли вечер, когато е малко трудно да се намери лекар, затова народната медицина помага най-добре да се овладее болката

18 При появата на „стреляща“ болка в ухото, която обикновено е предизвикана от простуда, в болното ухо се капва 2 – 3 капки топло растително масло — бадемово, орехово, или се поставя леко напоен с масло памук. Ухото се държи на топло.

При отити трябва да се направи промивка с топла настойка от лайка – 1 ч. л. сухи цветове на чаша гореща вода. Оставя се да кисне и се прецежда. Ако болката е много силна, обърнете се към лекар, тъй като възпалителният процес може да премине във възпаление на мозъчната обвивка, така че бъдете много внимателни.

Вземете няколко парченца лук, увийте ги в памук така, че да не се показват, и поставете получените тампони в ушите, но не много дълбоко. Болката скоро ще утихне, а носоглътката ще се изчисти.

Спиртна настойка от прополис се смесва наполовина с мед. Капе се във всяко ухо по 2 – 3 капки 1 път на нощ при възпаление и отделяне на секрет

При възпаление на средното ухо се прилага 40-процентен спиртен извлек от прополис в смес с растително масло (1:4). Напоен тампон се поставя в ухото за през нощта (10-15 процедури).

Поставят се по 3-5 капки бадемово масло във всяко ухо, след това се запушват с памук. Прилага се при шум в главата, остра болка или втвърдени секрети в ушите.

При старческа глухота се мие главата с настойка от здравец.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *