ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мелани Гайдос: Не съм изрод! Заболяването ми е красиво и вдъхновяващо!

Мелани Гайдос е млада жена, родена с рядко генетично заболяване

melani Болестта, от която страда Мелани, се нарича ектодермална дисплазия. Това е генетично заболяване, което засяга порите, косата, зъбите и ноктите. До този момент тя е била подложена на 30-40 операции. Освен всичко друго, Мелани Гайдос е отгледана от родители, които са зависими и редовно злоупотребяват с алкохол и дрога. В семейството ѝ суицидните мисли са ежедневие, но самата Мелани казва, че никога не е мислила за самоубийство.

„По-скоро бях убедена, че някой друг ще ме убие, заради начина по който изглеждам, отколкото аз самата да посегна на живота си.“, споделя Мелани, която напук на хорските подигравки сега е успешен модел и печели милиони от фотосесии и снимки в клипове. Мелани Гайдос е участвала в няколко дефилета в Европа, в клип на групата Рамщайн и многобройни фотосесии.

Отдушник в моделиерството Мелани открива преди три години, когато приятелят ѝ, който е фотограф, решава да изпрати нейното портфолио на няколко големи и известни дизайнерски къщи.

„Предпочитам да живея живота си такъв, какъвто е в момента и да не мисля за миналото“, казва тя. „Обичам да съм модел, защото само пред обектива съм себе си. Това е терапевтичен метод за мен.“

Нейните виждания за красотата са още по-вдъхновяващи: „За мен красотата е повече чувство и състояние на съществуване, отколкото нещо, което се вижда.“

Ектодермална дисплазия е изключително разнообразна група от заболявания. Това са генетични заболявания, които се забелязват при раждането, когато зъбите не успяват да се развиват нормално. Въпреки, че няма лекарство за ектодермалната дисплазия, изследванията в тази насока продължават, за да открият нови начини за лечение, които да позволят на пациентите да живеят нормално живота си, поне доколкото е възможно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *