Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доц. Иво Петров: За инвазивната кардиология невъзможни неща няма

Поводът името на доц. Иво Петров да нашуми в последно време е свързан с една изключително сложна операция, при която с помощта на инвазивната кардиология беше спасен животът на 15-годишно момче

Филип Венков е на 15 години. Той е роден в Русе. Малкият Филип получава разкъсване на аортата, което заболяване не е рядкост при възрастните пациенти, но при децата не се среща.

За първи път в българската медицина е направена такава животоспасяваща интервенция за зашиване на скъсаната аорта от доц. Иво Петров, който успя с помощта на инвазивната кардиология, писаха в medicalnews.bg.

Положението на малкия пациент Филип било критично, когато с неговото спасяване се заема екипът на доц. Иво Петров.

Следствие на полученото скъсване, Филип изпитвал недостатъчност от кръвоснабдяване в областта на стомаха и червата, а на десния крак вече се появила некроза.

invazivna-kardiologia
Доц. Иво Петров е изключителен професионалист в областта на инвазивна кардиология

Паради полученото разкъсване, най-вътрешният слой запушил артерията, която захранва с кръв десния крак, червата и левия бъбрек.

Първо, екипът специалисти, начело с доц. Иво Петров сложили стент, който е направен така, че  сам да се разтвори, когато попадне в стеснена коремна артерия.

После направили реканализация. Помогнали на кръвта да достигне чрез артериите до червата и до стомаха. Тези успешни манипулации в лечението, закрепили положението на малкия Филип и спасили живота му.

Екипът на доц. Иво Петров са изключително доволни, че сравнително бързо успели да помогнат на Филип да продължи да живее.

Но те признават, че ако у нас не се прилагаше уникалната инвазивна кардиология, едва ли щяха да го спасят.

Този сложен медицински казус и неговото успешно решение дават огромна доза оптимизъм на всички българи.

У нас има такава подходяща апаратура за инвазивна кардиология, с която боравят изключителни професионалисти!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *