Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезен чай от шипки лекува много болести

Най-доброто средство за лечение и профилактика през зимата е неустоимо ароматния чай от шипки

От дълбока древност до наши дни са познати ползите от вкусния чай от шипки. Това лечебно средство се приготвя от плодовете на храст, които се появяват след като красивите и едри цветове, обагрено в бледо розово, бледо лилаво или бяло, опадат, пише сайтът Готвач.бг.

Качествата на шипките и изключително полезния чай от шипки са признати от медицината. Доказано е, че в 100 грама от този плод се съдържа 1000 пъти повече от нужния за имунитета ни витамин С, отколкото е неговото съдържание в цитрусовите плодове. Затова се смята, че чай от шипки можете да консумирате и профилактично през студените зимни месеци като средство за поддържане на имунната ни система.

Освен витамин С, в шипките се съдържат още витамини Д, А, К, Е. Тези червени плодчета са много богати на полезните на организма ни минерали калий, калций, магнезий, манган.

shipki-chay
Пийте чай от шипки

А ето и някои от най-полезните приложения на витаминната бомба, съдържаща се в дъхавия чай от шипки.

Ако страдате от грип или настинка, то чаят от шипки ще ви помогне да се преборите с неразположението си. Трябва да пиете поне два пъти дневно по една чаена чаша от тази чудна отвара.

Чай от шипки се предписва и при проблеми с възпалено гърло или запушен нос.

Ако имате стомашни проблеми, гастроентерит, диария, дизентерия или лошо храносмилане, то вашето лекарство трябва да бъде чай от шипки. Тази отвара изчиства токсините от организма и поддържа състоянието на полезната микрофлора в стомаха.

Ако се чувствате уморени, страдате от безсъние или имате менструални проблеми – леко тръпчивият чай от шипки ще ви помогне и този път. Нашите баби са вярвали, че отварата от шипки помага при менструални болки, подобрява цикъла и прави младите жени по-плодовити, затова са давали на младите момичета да пият много чай от шипки.

Чаят от шипки има диуретично действие. Той спомага да се изчиства тялото от вредни токсични вещества чрез изхвърлянето им от организма с урината. Дори разгражда камъни в бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *