Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПРОКТО-ГЛИВЕНОЛ супозитории / PROCTO-GLYVENOL suppositories

Съдържа лидокаин, трибенозид, витепсол

Предназначение

proctoПРОКТО-ГЛИВЕНОЛ супозитории се използват за овладяване симптоматиката при вътрешни и външни хемороиди. Двете активни съставки – лидокаин и трибенозид, действат комплексно, като първата постига обезболяващ ефект, а втората подобрява кондицията на малките кръвоносни съдове и съдейства за спадане на отока и възпалението.

Как се приема

Супозиториите се използват два пъти дневно при остри състояния или веднъж – ако симптоматиката бележи успокояване. Очаква се в рамките на една седмица проблемът с хемороидите да бъде неутрализиран. Ако това не се случи е необходима следваща консултация с лекар.

Продължителното използване на супозитории, съдържащи лидокаин, трябва да бъде планирано от лекар и да е под негов контрол. Дневният лимит не бива да се надхвърля.

Продуктът ПРОКТО-ГЛИВЕНОЛ се предлага и под формата на ректален крем.

Възможни нежелани ефекти

По принцип този продукт се понася добре и в повечето случаи постига добър ефект. При някои потребители обаче са регистрирани реакции на локално раздразнение – сърбеж, парене, зачервяване. В такива случаи приложението се отменя.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този продукт не бива да се използва при известна алергия към някоя от съставките.

Бременни могат да използват продукта под лекарски контрол от четвъртия месец на бременността и при минимална ефективна доза. Не е проблем кърмещи майки да се лекуват със супозиториите ПРОКТО-ГЛИВЕНОЛ.

Потребители с отклонения във функциите на черния дроб трябва да обсъдят със специалист дали използването на този медикамент е безопасно за тях.

Прилагането при деца и подрастващи е въпрос на индивидуална преценка от страна на лекаря. Няма клиничен опит от подобни приложения.

Внимание! Да се избягва контакт с очите!

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 10 супозитории

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *